Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Mással bundáztatott a világ legjobb kézise

2012.10.02. 21:19

Eddig hét büntetőeljárás indult a bundabotrányba keveredett francia bajnok Montpellier férfi kézilabdacsapatának ügyében.

Tizenöten jelentek meg a vizsgálóbíró előtt, az eljárás alá vontak között van az idén olimpiai bajnok francia Samuel Honrubia, illetve a szlovén Primoz Prost is. Hasonló sors vár a világ egyik legjobb játékosának tartott olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia Nicola Karabaticra, valamint testvérére, Lucára is.

Az érintetteket óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de a Montpellier kedden erősen meggyengült kerettel utazott el a toulouse-i bajnoki meccsre.

Az ügyészség szerint Nicola Karabatic tavasszal 1500 eurót vett fel egy bankjegy-automatából, majd az élettársa az ő nevében kötött fogadást, és felvette a nyereményt. Hasonló történt Luca Karabatic esetében is. A fivérek mellett 16 további személyt vett őrizetbe a rendőrség - a Bajnokok Ligájában is induló Montpellier-ből összesen hét játékost - szeptember 23-án a Paris Saint-Germain otthonában rendezett bajnoki után.

A rendőrség a 2008 óta minden évben bajnoki aranyérmes Montpellier május 12-én játszott, Cesson-Sévigné elleni meccsével összefüggésben vizsgálódik korrupció és csalás gyanújával, mivel arra gyanús fogadásokat tettek 88 ezer eurós értékben, a nyeremény több mint 300 ezer euróra rúgott. A mérkőzést nagy meglepetésre 31-28-ra elveszítette az addigra már bajnok Montpellier.

Egy kézilabda-mérkőzésre átlagosan ötezer eurós összegben szoktak fogadást kötni.