Hedvig
4 °C
15 °C
15 835 szavazat
23 588 szavazat

Karabatic határozottan cáfolja a bundavádakat

2012.10.03. 11:24

Elfogadhatatlannak nevezte szerdán az ellene felhozott vádakat Nikola Karabatic, a bundabotrányba keveredett francia bajnok Montpellier férfi kézilabdacsapatának olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosa.

"Az, hogy csalással és az eredmény befolyásolásával gyanúsítanak, a média pedig ezen az ügyön kezd el csámcsogni, egyszerűen elfogadhatatlan" - írta a 28 éves kézilabdázó Facebook-oldalán. "Ez egy rémálom. Kötöttem fogadást? Nem. A barátnőm kötött fogadást? Igen. Szólt nekem erről? Igen."

Az ügyben eddig hét büntetőeljárás indult, kedden 15-en jelentek meg a vizsgálóbíró előtt, az eljárás alá vontak között van Nikola Karabatic, valamint testvére, Luka, a szintén olimpiai bajnok francia Samuel Honrubia, továbbá a szlovén Primoz Prost és szerb Mladen Bojinovic is.

Az érintetteket óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de a Montpellier kedden erősen meggyengült kerettel utazott el a toulouse-i bajnoki meccsre.

Az ügyészség korábbi tájékoztatása szerint Nikola Karabatic tavasszal 1500 eurót vett fel egy bankjegy-automatából, majd az élettársa az ő nevében kötött fogadást, és felvette a nyereményt. Hasonló dolog történt Luka Karabatic esetében is. A fivérek mellett 16 további személyt vett őrizetbe a rendőrség - a Bajnokok Ligájában is érdekelt Montpellier-ből összesen hét játékost - szeptember 23-án a Paris Saint-Germain otthonában rendezett bajnoki után.

A rendőrség a 2008 óta minden évben bajnoki aranyérmes Montpellier május 12-én játszott, Cesson-Sévigné elleni meccsével összefüggésben vizsgálódik korrupció és csalás gyanújával, mivel a találkozóra gyanús fogadásokat tettek, 88 ezer eurós értékben, amellyel a nyeremény több mint 300 ezer euróra rúgott. A mérkőzést nagy meglepetésre 31-28-ra elveszítette az addigra a bajnoki címet már elnyerő Montpellier. Egy kézilabda-mérkőzésre átlagosan ötezer eurós összegben szoktak fogadást kötni.