Nagy László az Atletico rémálma

2012.10.15. 11:34

Az új szezont Nagy Lászlóval és spanyol légióval (Garcia, Rodriguez, Oneto) kezdő MKB Veszprém történelmi győzelmet ért el az Atletico Madrid otthonában. Eddig ötgólos vereség volt a legjobb eredmény, amit elért Madridban vagy a jogelőd Ciudad Realnál.

A meccsel foglalkozó spanyol lapok közül valamennyi címben hozza, hogy a tízgólos Nagy László volt a 27-26-ra megnyert találkozó hőse. A tudósítások kiemelik, hogy a horvát Ivano Balic sérülése mellett a világbajnok kapus, Hombrados meccs közbeni kiválása is érzékenyen érintette a spanyolokat, de a veszprémi Ortega edző kiválóan meccselt, mindenre volt egy jó húzása, észrevétele.

A Marca azt hangsúlyozza, hogy Nagy ismét az Atletico rémálma volt - az elmúlt szezonokban is kiválóan játszott a topcsapat ellen -, egyben a Veszprém talizmánja, mert az utolsó négy magyar gólt ő lőtte. Az utolsó tíz perc hat magyar góljából ötöt vállalt. Tizenhat kísérletéből tízszer talált a kapuba, emellett összefogta magyar és spanyol társait.

Ortega ezért is mondta, hogy egyszerűen fenomenális volt Nagy. Emellett szerényen a szerencsére is utalt, mert Nagy és az iráni Jamali mellett több kimagasló teljesítmény nem akadt.

A balkezes átlövő az olimpia után is tartósítani tudta átütő formáját, ami másra nem igazán jellemző.