A Szeged leradírozta Nagy Lászlóékat

2012.10.28. 14:33

A Pick Szeged megállította a szezonban eddig százszázalékos MKB Veszprémet. A bajnokin óriási formában voltak a szegedi átlövők, Larholmnak és Sulcnak szinte minden bejött, Mikler Roland óriási formában védett a kapuban. A Veszprémből csak Nagy László volt veszélyes, az MKB egyszerűen nem találta a ritmust és a jó védekezési formációt, így 31-24-re kikapott.

A szegedi nevelésű Nagy László először játszott az újszegedi sportcsarnokban, nem kapott túl barátságos fogadtatást, a szurkolók molinókon üzentek neki. Az átlövő nem zavartatta magát, a harmadik percben már gólt dobott, Iváncsik Tamás góljával pedig 1-2-re vezetett a Veszprém.

A Szeged azonban nem hagyta elmenni a magyar bajnokot, Sulc és Larholm góljaival zárkózott, majd Prodanovics találatával 5-3-ra átvette a vezetést, Mikler sorra mutatta be a bravúrokat, és ugyan Nagy távoli lövésével még egy gólra visszajött az MKB, de a meccsen utoljára volt ilyen kicsit a különbség a két csapat között. A nagy formában játszó Sulc távolról talpról majd keresztbe futva is átlőtte a falat, Ortega edző le is hozta Alilovicot, és Fazekas állt be a veszpérmi kapuba 8-5-nél. Mikler megint nagyot védett, de az átlövésekből, Larholm és Ancsin szerzett gólt, még növelni is tudta az előnyt a Szeged, Ortega ki is kérte első idejét. A veszprémi Dzsamali is védhetetlent lőtt, de ő sem tudta átlendíteni a holtponton csapatát, amelyik nagyon rossz védekező teljesítményt nyújtott. Larholm 11-6-nál már a negyedik gólját jegyezte, ezt zunderral tekerte el Fazekas mellett, Mikler közben Nagy és Dzsamali lövését is fogta, majd Blazsevics látványos figura után 12-6-ra növelte az előnyt. Ez a teljesen széteső Veszprémet is arra késztette, hogy kikérje a második idejét.

Az időkérés jótt tett az MKB-nak, Oneto beállós gólja, és Nagy harmadik és negyedik bombájával felzárkóztak, 12-9, így a nagy fölény tudatában kapkodóvá vált szegediek mestere, Skaliczki László is időt kért, hogy megnyugtassa csapatát.

A Szeged tartotta a három-négygólos előnyét, Larholm lőtte sorra a góljai, de Fazekas beállítása jó húzás volt a másik oldalon, Budai ziccerét fogta és Iváncsik Tamást is hihetetlenül pontosan indította, míg Ugalde kínai figurából lőtt gólt. Császár egyéni akciója után már csak két gól volt a különbség (16-14), de Sulc válaszolt és Mikler is fontos lélektani pillanatban hárított, így háromgólos előnnyel ment a szünetre a Szeged.

A második félidőben is jól rajtolt a Pick, Sulc újra betalált, és Mikler sem zökkent ki, minden labdán rajta volt. Ortega nem találta meg a hatékony felállást, Oneto és Rodriguez nem mutatott túl sokat, csak Nagy vitte a vállán a csapatot. Vadkerti és Pribanics góljaival pedig újra hattal ment a Szeged. Következett a harmadik veszprémi időkérés, de ezúttal nem segítette, hétre nőtt a hátrányuk, és újra Alilovic állt be a kapujukba, de ő sem tudta megakadályozni a Pick 5-0-s sorozatát (25-17). Ez persze a fantasztikusan védő Mikler nélkül nem sikerülhetett volna, a kapus az egész meccsen 20 lövést hárított.

A nyolcgólos hátrányból nem tudott felállni a Veszprém, a Szeged a végén taktikusan tartotta a labdát, és még az is belefért neki, hogy Kekezovics ziccereket hibázott. A meccset végül hét góllal, 31-24-e nyerte a Szeged.

Pick Szeged - MKB Veszprém 31-24 (17-14)

gól: Larholm 8, Sulc 8, Pribanics 4, Ancsin 3, Blazsevics 3, Vadkerti 2, Prodanovics 1, Balogh 1, Buday 1, illetve Nagy 7, Dzsamali 4, Császár 3, Sulic 3, Iváncsik T. 2, Terzics 2, Oneto 1, Ugalde 1, Gulyás 1