Szabina
-2 °C
15 °C

Nikola Karabaticot behívták a válogatottba

2012.10.31. 14:20

Behívták a francia válogatottba a bajnok Montpellier férfi kézilabdacsapatában bundabotrányba keveredett olimpiai, világ- és Európa-bajnok Nikola Karabaticot. A 28 éves sztár - aki kedden állt ismét edzésbe klubjánál - így pályára léphet csütörtökön Rouenben a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

"Nem érdekel bennünket a bundabotrány" - közölte Claude Onesta szövetségi kapitány.

Az ügyészség szerint Karabatic tavasszal 1500 eurót vett fel egy bankjegy-automatából, majd az élettársa az ő nevében kötött fogadást, és felvette a nyereményt. Hasonló dolog történt testvére, Luka Karabatic esetében is. A fivérek mellett 16 további személyt vett őrizetbe a rendőrség - a Bajnokok Ligájában is érdekelt Montpellier-ből összesen hét játékost - szeptember 23-án, a Paris Saint-Germain otthonában rendezett bajnoki után.

A rendőrség a 2008 óta minden évben bajnoki aranyérmes Montpellier május 12-én játszott, Cesson-Sévigné elleni meccsével összefüggésben vizsgálódik korrupció és csalás gyanújával, mivel a találkozóra gyanús fogadásokat tettek 88 ezer euró értékben, a nyeremény több mint 300 ezer euróra rúgott. A mérkőzést nagy meglepetésre 31-28-ra elveszítette az addigra a bajnoki címet már elnyerő Montpellier. Egy kézilabda-mérkőzésre átlagosan ötezer eurós összegben szoktak fogadást kötni.