Görbiczék újrajátsszák a BL-döntőt

2012.11.20. 12:40

A Győr és az FTC elkerülte egymást a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A keddi bécsi sorsoláson az előző idényben finalista Győr a 2011-es BL-győztes norvég Larvikkal -itt játszik az olimpiai győztes csapat magja: Hammersenggel az élen -, valamint a címvédő, de a nyáron meggyengült montenegrói Buducsnoszt Podgoricával és a dán Randers HK-val került azonos csoportba.

"Számomra nem volt óriási jelentősége a sorsolásnak, hiszen a végső győzelemhez vezető úton minden ellenfelet le kell győznünk. A Larvik a sérülésekből frissen felépült játékosokkal nagyon erős csapat lesz februárra, azt hiszem, ők a sorozat az egyik esélyesei. A Podgoricát jól ismerjük korábbról, a csapatom és jómagam is, velük mindenképpen nagyon harcos mérkőzésekre számítok, hiszen ők nagyon kemény kézilabdát képviselnek. A Randers meglepetésre került be a középdöntőbe az utolsó pillanatban, de ezen a szinten már nem szabad erősebb vagy gyengébb ellenfelekkel számolni, minden csapattal szemben kőkeményen kell készülnünk. Összességében azt mondhatom, hogy első sorban nem az ellenfelekkel fogunk foglalkozni, hanem azzal, hogy február-márciusra top formába kerüljünk, és akkor nem lesz problémánk a továbbjutással” - mondtaa Győr spanyol edzője, Ambros Martín.

Az utóbbi két KEK-kiírásban győztes FTC négyese kedvező, mivel a Szabó Valériával felálló orosz Zvezda Zvenyigorod, a román Valcea és a szlovén Krim Ljubljanával kell megmérkőzniük.

A középdöntőből az első és második helyezettek jutnak az elődöntőbe.

A női BL középdöntőjének csoportbeosztása:                                    
1. csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, Larvik (norvég), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Randers HK (dán)
2. csoport: Zvezda Zvenyigorod (orosz), Valcea (román), Krim Ljubljana (szlovén), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA

A középdöntős játéknapok:
1. forduló: február 2/3.
2. forduló: február 9/10.
3. forduló: február 16/17.
4. forduló: március 2/3.
5. forduló: március 9/10.
6. forduló: március 16/17.

Az elődöntők időpontjai:
április 6/7. és 13/14.
a döntő időpontjai:
május 4/5. és 11/12.