Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Császár Gábort akarják a PSG milliárdosai?

2012.12.28. 13:57

Francia sajtóértesülések szerint a PSG kézilabdaklubja az idény végén leigazolja Császár Gábort, az MKB Veszprém irányítóját. A játékos szerződése állítólag 2015-ig szól.

A Veszprém egyelőre nem erősítette meg a játékos távozását, de nem is cáfolta közleményében. A PSG lépése érthető, a klub katari tulajdonosai nemcsak a futballcsapatot akarják Európa legjobbjai közé vinni, de a kézilabdacsapatot is megerősítik, hogy jól szerepeljen a Bajnokok Ligájában. Ezért is szerződtették Mikkel Hansent, Luc Abalót, Didier Dinartét és Marko Kopljart. A tulajdonosok tervei szerint a világ legjobb kézisének tartott Nikola Karabaticot is elhozzák a Montpellier-ből.

Császár korábban már játszott Franciaországban, a 2009/10-es szezonban a Chambery kézilabdázója volt, az akkori edzője, Philipe Gardent idén került a PSG-hez, valószínűleg az ő döntése volt az, hogy megszerezzék Császárt.

Császár a tavalyi bajnoki szezonban 130 gólt dobott, az év játékosának választották. A Veszprémmel bajnokságot nyert, a válogatottal az olimpián negyedik lett, míg az irányító a torna negyedik leghatékonyabb játékosa lett.