Dánia Horvátországot verte a kézilabda-vb elődöntőjében

2013.01.25. 23:27

A legutóbb ezüstérmes dánok hatgólos győzelmet arattak a londoni olimpián harmadik helyezett horvátok ellen a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság második elődöntőjében.

Lendületesen és határozottan kezdtek a dánok, meglehetősen visszafogottan a horvátok, tíz perc elteltével 6-1 állt az eredményjelzőn. Az északiak gyors támadásokat vezettek, a horvátok viszont alig jutottak igazi lövőhelyzethez. A horvát időkérés után annyiban változott a helyzet, hogy a félidő hátralevő részében már nem nőtt tovább a különbség, sőt a szünet előtti pillanatokban két góllal még csökkent is (14-11).

A második félidőt jobban kezdték a horvátok, 16-14-nél már csak két gól volt a hátrányuk, de két perccel később már megint ötre nőtt a különbség (19-14). Slavko Goluza a játékrész első felében kétszer is időt kért, hogy lendületbe hozza csapatát, ám nem járt sikerrel, a dánok taktikusan őrizték előnyüket. Továbbra is magabiztosabban játszottak, miközben a horvátok sokat hibáztak. Hat perccel a vége előtt 26-20-ra vezettek a dánok, onnan pedig már nem volt visszaút a horvátok számára.

Eredmény, elődöntő:
Dánia-Horvátország 30-24 (14-11)

Korábban:
Spanyolország-Szlovénia 26-22 (13-12)

A további program:

szombat:
a 3. helyért: Szlovénia-Horvátország, 19.00, Barcelona

vasárnap:
döntő: Spanyolország-Dánia, 17.15, Barcelona