no

Romániában is elsöprő volt a Fradi

2013.02.03. 20:13

A Ferencváros női kézilabda csapata a sorozat egyik favoritjával idegenben játszott a román Valceával a Bajnokok Ligája második csoportkörében.

A Fradi az első csoportkörben mindössze egyszer, Larvikban kapott ki, a másik öt meccsét megnyerte. A Valcea eddig hibátlan volt, de az első félidőben egyáltalán nem keltett félelmetes benyomást, nem volt meg a sebességük, Elek Gábor edző pedig jól kitalálta, a nagy lövők (Bulatovic, Pineau, Barbosa) ellen hogyan kell hatékonyan védekezni.

A hazai csapat mindössze kilenc gólig jutott félóra alatt – a kapuban Abramovics is kimagaslóan teljesített -, míg a Fradi tízig. A magyarok nagyon egységes csapat benyomását keltették, mindenki hozzátett egy kis pluszt, Pena értékesítette a heteseket, Szucsánszki és Tomori pedig távolról veszélyes, Cifra beállóból volt pontos, de amikor kellett, éltek a szélsők is.

A második félidő első tíz percében egy gólt talált a Valcea, a Fradi eközben szép gólokat lőtt, és 14-10-re vezetett. Az egész BL-sorozat alatt ilyen kimagaslóan és keményen még sohasem védekezett a magyar csapat, inkább a nagy rohanással nyerte a meccseit.

Vérten lerohanásgólja már 18-12-t jelentett, a 45. perc végére. 19-15-nél Elek időt kért, és elmondta, még három vagy négy gól kell a sikerhez, több nem. Igaza lett.

Tomori kettőt ebből gyorsan bevágott, az utolsó öt perc így 21-17-ről indult. A románok összeszedték minden erejüket, feljöttek két gólra, vagyis az utolsó két percnél már 22-20 volt. Magyar oldalon fogyott az ötlet és az erő, Barbosa pedig egy gyors indulásból a felsőbe vágta a labdát.

Elek ekkor még egyszer időt kért, Tomori pedig betört, csak két percért és büntetőért tudták megállítani. Mivel Pena ezt bedobta, ekkor lényegében el is dőlt a meccs. A spanyol játékosnak ez volt a tizedik találata. Tomori hat akciógólig jutott.

A románok egyre még feljöttek, egyenlíteni azonban nem tudtak. A 23-22-es győzelem fantasztikus, a Győr és a Ferencváros sem nyert még ebben a csarnokban, 15 éve a Dunaferrnek sikerült. A következő magyar sikerre mostanáig kellett várni.

Női BL, középdöntő:
II. csoport, 1. forduló:
Oltchim Valcea (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria 22-23 (9-10)
gól: Barbosa 7/1, Bulatovic 5/4, Jovanovic 4, Meirosu 3, Managarova 2, Stanca 1, illetve Pena 10/5, Tomori 6, Cifra 3, Vérten 2, Kovacsicz 1, Szucsánszki 1

Az FTC jövő vasárnap Dabason fogadja a középdöntőt hazai vereséggel nyitó orosz Zvezda Zvenyigorodot.
A csoport másik mérkőzésén:
Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Krim Ljubljana 24-29 (14-15)