Rég volt ennyire kellemetlen kézivereség

2013.02.07. 22:13

Hétgólos vereséget szenvedett a Szeged Schaffhausenben a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a D csoport 8. fordulójának csütörtöki mérkőzésén.

A két csapat október 6-i összecsapásán a magyar együttes - rengeteg ziccert és büntetőt kihagyva - 30-29-re nyert. A nyolcaddöntőbe jutás szempontjából ezúttal is sokat ért volna akár egygólos győzelem, de még egy döntetlen is, a rossz védekezés miatt azonban erre nem volt esély.

Az első félidő első felében még jól tartotta magát a szegedi csapat, a folytatásban azonban a svájciak előbb három góllal megléptek, majd a hajrában tovább növelték előnyüket. Jellemző volt erre a szakaszra, hogy miközben a Szeged hatról ötre igyekezett csökkenteni hátrányát 20-14-es állásnál, a kapufáról kijövő labdával a hazaiak lódultak meg, akik így héttel mehettek a szünetre. Rengeteg lerohanásgólt lőttek a szegedi technikai hibák után.

A 21 bekapott gól egy ilyen szintű csapattal szemben rendkívül sok, és mivel a két kapuson és Zubain kívül a világbajnokság mást nem terhelt meg, még a sorozatterelésre sem lehet fogni a szétszórtságot.

A második játékrész elején a Szeged faragott valamit hátrányából, négy gólra feljött, de aztán visszaállt a szünetbeli különbség, a szétszórtság pedig széteséssé vált, hit nélkül, gépiesen próbálkoztak visszajönni a tizenkét gólos különbségről.

A meccs végére a Szeged némileg mégis közelebb került a vendéglátójához, mert ők már nem erőltették a játékot, miután megalázó kínai figukárkból is dobtak gólokat az utolsó öt percben.

A Szegednek már csak matematikai esélye van a továbbjutásra. A következő ellenfél február 16-án, szombaton a fehérorosz Dinamo Minszk lesz, utána Berlinbe megy Skaliczki László csapata. A maximális négy ponttal sem biztos a továbbjutás, mert a Schaffhausen és a Croatia elleni összevetésben is rosszabbul áll a Szeged.

Férfi BL, D csoport, 8. forduló:
Schaffhausen-Pick Szeged 36-29 (21-14)
a Szeged gólszerzői: Sulc 10, Ancsin 6, Larholm 3, Zubai, Buday, Balogh, Kekezovic 2-2, Pribanic, Lasica 1-1

A további program:
Croatia Zagreb (horvát)-Dinamo Minszk (fehérorosz) szombat 18.00
Füchse Berlin (német)-Barcelona (spanyol) vasárnap 17.15
Az állás: 1. Barcelona 14 pont/7 mérkőzés, 2. Berlin 10/7, 3. Minszk 9/7, 4. Schaffhausen 4/8, 5. Szeged 4/8, 6. Zagreb 3/7
A csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

A másik magyar BL-érdekelt, az eddig százszázalékos - és már biztos nyolcaddöntős - MKB Veszprém szombaton fogadja a sereghajtó román Constantát.