Nagy Lászlóék tízzel verték a Constantát

2013.02.09. 18:59
A Veszprém maradt csoportelső a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában, tíz góllal verte a román Constantát.

A romániai odavágón 10 gólos Veszprém-győzelem született a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, szombaton a B csoportot vezető Veszprém visszavágón fogadta a csoportutolsó Constantát. A tíz gólos győzelem ismét összejött (31-21).

Tizenhat év után először nem szerepelt Carlos Perez a Veszprémben, aki három napja a katari al-Samal csapatához szerződött.

A meccs már az első félidőben eldőlt, holott nehezen találta meg az első gólt a veszprémi kézicsapat. 2-0-nál, az 5. percben dobott először gólt a magyar csapat, Császár talált be. Alilovic kapus egyre magabiztosabban védte a románok próbálkozásait, és a magyar csapat átvette a vezetést, a csapatok 14-11-el vonultak szünetre.

A második félidőben a románok hitehagyottan játszottak, nem kellett ellenük túlzottan megízzadni, a magyar játékosokat le is cserélte Ortega edző. A magyarok 8-1-es szériával folytatták a meccset, Császár és Alilovic teljesítménye mellett a kezi.hu Djamali átlövéseit emelte ki.

Nyolcadik meccsén nyolcadik győzelmét aratta a Veszprém, amely továbbra is száz százalékos a BL-ben, és a jövő héten a csoportmásodik Kiel ellen játszik.

Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport, 8. forduló:

MKB Veszprém–Constanta 31-21 (14-11)
Veszprém, játékvezetők: Opava, Valek (cseh)

Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Császár 9 (2), Gulyás, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 4 (2), Jamali 6, Laluska 1, Nagy L. 3, Oneto, Pesic, Rodriguez 1, Schuch, Sulic 3, Terzic 1, Ugalde. Vezetőedző: Antonio Carlos Ortega.

Constanta: Stanescu, Popescu (kapusok), Adzic, Angelovski 1, Buricea 1, Criciotoiu , Critescu, Csepreghi 1, Cutura 3, Dragicevic 1, Humet 4, Popescu, Sabou, Sadoveac 2, Simicu 2, Stanescu, Toma 2, Val 3. Vezetőedző: Zvonko Sundovszki.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/0