Győzött a Fradi a kézi-BL-ben

2013.02.10. 19:27

A Ferencváros 35-34-re legyőzte a Zvezda Zvenyigorodot Dabason a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában.

Tomori Zsuzsanna 14 góljt dobott, rossz hír, hogy a spanyol légiós, Nerea Pena valószínűleg térdszalagszakadást szenvedett.

Az FTC tavaly a KEK-ben kétszer is legyőzte az orosz csapatot. A védelmek nem jeleskedtek a találkozó elején, gyorsan potyogtak a gólok. A hazaiak előbb nyugodtak meg, és kettős emberelőnyük alatt 9-7-re megléptek, majd időt kért a Zvezda mestere. 14-10-et követően megrázta a Ferencvárost, hogy elveszítette egyik legjobbját, Nerea Penát, akit térdsérülés miatt hordágyon vittek le.

A fordulást követően Tomori tartotta a lelket a többiekben, az orosz védelem egyszerűen nem tudta feltartóztatni őt, majd amikor Dajka is felnőtt hozzá, újból megnyugtatóbbá vált a különbség (41. perc: 27-24)

. Aztán a Zvenyigorod több támadása is hétméteressel zárult, ezeket Nikolics rendre gólra váltotta, így állandósult a két-három találatnyi előny. Szabó, a Zvezda magyar légiósa Szucsánszki lerántásáért kétperces büntetést kapott, ám egy-egy kimaradt büntető és ziccer után a vendégek feljöttek 31-30-ra.

Az utolsó öt perc előtt Elek Gábor vezetőedző időt kért, majd Dajka és Vérten lőtt lélektanilag fontos gólt. Ekkor az oroszok trénere próbálta rendezni a sorokat az utolsó rohamra, ám Tomori végképp lehűtötte őket.

Az FTC jövő vasárnap a szlovén Krim Ljubljanát látja vendégül ugyancsak Dabason.

Női BL, középdöntő, 2. forduló:

II. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 35-34 (18-17)

------------------------------------------------------------------

az FTC gólszerzői: Tomori 14/3, Vérten 6, Kovacsicz 6, Dajka 4, Szamoránsky P. 3, Pena 1, Szucsánszki 1

Az állás:

1. FTC 4 pont/2 mérkőzés,

2. Ljubljana 2/1,

3. Valcea 0/1 (22-23),

4. Zvenyigorod 0/2 (58-64)