Munkacsarnok épül a siófoki kézilabdáért

2013.02.21. 13:41

Ünnepélyes keretek között tartották meg a Siófoki Kézilabda Club munkacsarnokának alapkőletételét a Balaton-parti város déli sportcentrumában csütörtökön. A 367 millió forintos beruházás társasági adó-forrásból (TAO) valósulhat meg. A Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül a siófokiak csaknem 260 millió forint közvetett állami támogatást kaptak, és a helyiek ehhez mintegy 110 millió forint önerőt tettek hozzá.

Siófok polgármestere, Balázs Árpád bejelentette, hogy a város ingyenesen biztosította a területet a beruházáshoz, és a sportcentrumot is átadta használatra az élvonalban szereplő kézilabdaklubnak. Simicskó István sportért felelős államtitkár elmondta: a kormány kiemelten támogatja a látványsportokat, és külön öröm, hogy a magyar kézilabda nagyszerű nemzetközi sikereket ért el az elmúlt időszakban.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván hozzátette: az elmúlt évben 10,8 milliárd forint társasági adó-támogatást hagyott jóvá a szövetség, és ezek a pénzek nagyban segítik az alulról történő építkezést a sportágban.

Fodor János, a siófoki egyesület ügyvezetője kiemelte: a tavalyi bravúros harmadik helyezés után egy hosszú távú alkotómunka kezdődött, a munkacsarnok után kollégiumot, majd sportcsarnokot is szeretnénk építeni.

Az ünnepség zárásaként három évvel meghosszabbította szerződését a Siófok KC-Galerius Fürdő NB I-es együttesével a csapatkapitány, Bogdanovic Annamária.