Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A León és a Kielce a magyarok ellenfelei a férfi kézi BL-ben

2013.02.26. 12:56 Módosítva: 2013.02.26. 16:16

Bécsben kisorsolták a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Veszprém és a Szeged  ellenfeleit. Mivel a csoportelső és –negyedik helyezetteket sorsolták össze, így könnyen lehetett volna magyar párosítás is, de szerencsére a két magyar csapat elkerülte egymást.

A Veszprém neve került ki előbb az urnákból, amelyhez a spanyol Ademar Leónt sorsolták. A León a legutóbbi sorozatban a BL-negyeddöntőig jutott, 2007-ben KEK-döntőt játszott.

A Pick Szegednek a lengyel Targi Kielce jutott, amely a macedón Metalurg, a szlovén Velenje és a dán Silkeborg előtt végzett a C csoport első helyén.

A címvédő német Kiel az orosz Csehovszki Medvegyi csapatával találkozik, míg a nyolcszoros győztes Barcelona a dán Bjerringbro-Silkeborgot kapta.

A nyolcaddöntők első meccsét március 13. és 17. között rendezik, a visszavágók március 20. és 24. között lesznek. Az áprilisi negyeddöntők párosítását március 26-án sorsolják, a négyes döntő Kölnben lesz június 1-2-án.

Antonio Carlos Ortega, a veszprémiek edzője elmondta: nagy tisztelettel tekintenek a Leónra, mert tudják, hogy nagy figyelmet szentelnek a BL-nek. „Kitűnő hangulatú a csarnokuk, nagyon fiatal csapatuk van, a csoportkörben is okoztak meglepetéseket. Fő erősségük a védelmük, valamint az, hogy rendkívül gyorsan indulnak. Három-négy játékos köré épül a játékuk, az ő semlegesítésüket kell megoldani a siker érdekében." - mondta Ortega.

A kapus Fazekas Nándor kitért rá, hogy van mit törleszteniük, hiszen tavaly szerencsétlen körülmények között estek ki a Leónnal szemben.  „Itt már nincs könnyű csapat, ráadásul mi nem csupán a legjobb nyolcba szeretnénk bekerülni, és ehhez tovább kell jutnunk ehhez a párharcon." - nyilatkozott Fazekas.

Nagy László megjegyezte, hosszú és fárasztó út vár a csapatra, egyben dicsérte az Ademart:  „Ügyes fiatal együttesről van szó, egyre jobban játszik a bajnokságban is, ráadásul nagyon jó közönséget tudhat a háta mögött. Mi már az első meccsen olyan eredményt szeretnénk elérni, amellyel a hazai visszavágón nem fenyegetheti veszély a továbbjutásunkat."

Skaliczki László, a Pick Szeged vezetőedzőjének a Kielcével kellemes emlékei vannak: „Szövetségi kapitányként az első válogatott meccsemet éppen ebben a városban vívtam egy Karácsony-kupán, ráadásul győztünk is. Nem véletlen, hogy a lengyel együttes százszázalékos mérleggel végzett a csoport élén, hiszen több klasszisa is hazatért a világ legerősebb bajnokságából, a Bundesligából."

A tréner kiemelte: izgatottan várják a párharcot, amelynek a lengyel csapat az esélyese: „Azonban egyet ígérhetek: nem feltartott kézzel lépünk a pályára. BL-harci szellemmel vetjük magunkat a küzdelembe."

A nyolcaddöntő párosítása

Ademar León (spanyol)-MKB VESZPRÉM

PICK SZEGED-Kielce (lengyel)

Bjerringbro-Silkeborg (dán)-FC Barcelona (spanyol)

Celje (szlovén)-HSV Hamburg (német)

Csehovszki Medvegyi (orosz)-THW Kiel (német)

Atlético Madrid (spanyol)-Füchse Berlin (német)

Dinamo Minszk (fehérorosz)-Metalurg Szkopje (macedón)

Velenje (szlovén) - Flensburg-Handewitt (német)