no

20 perc alatt lelépte a Veszprém a Picket

2013.02.27. 20:49

Nem pihenhetett sokat a Bajnokok Ligájában továbbjutó két férfi kézilabdacsapat, hiszen szerda este a Veszprém a Szegedet fogadta. Ősszel, a kilencedik fordulóban hatalmas meglepetésre a Szeged hét góllal (31-24) megverte a bajnoki címvédőt, utána viszont pontot veszített Tatabányán, de mivel a Veszprém azóta nem hibázott, csupán győzelmi kényszerben volt, nem kellett nyolccal vernie Skaliczki László csapatát.

A tét az alapszakasz megnyerése volt, egyúttal, hogy a bajnoki döntőt hazai pályán kezdje.

Abszolút favorit a Veszprém volt, jól jelzi az erőviszonyokat, hogy a BL-ben első helyen ment tovább, míg a Szeged éppen csak elérte a negyediket. 1,05-szörös pénzt ért mindössze a győzelme.

Jól is kezdett az MKB, 3-0-ra meglépett, a hetedik perc végén Ancsin lőtte az első szegedi gólt. Utána viszont 8-8 lett, mert Prodanovics megtalálta a szélről a helyet, Larholm pedig jól lőtte a heteseket.

A Veszprémnek volt válasza, Chema Rodriguez lendületet hozott, Nagy László bombái is pontosak voltak. A félidőre 13-9 lett az állás.

A fordulás után az MKB újra villant, a negyvenedik percre 21-14 lett. Dzsamali nagy kedvvel vállalkozott, jól variálta a lövéseit, Sulic könnyedén szedte össze a labdákat, és nem tudott hibázni. Ha pedig a Szeged kihagyta lehetőségeit, azonnal büntettek, átrohantak rajtuk.

A Szeged átmenetileg tudta tartani a veszprémieket, de csak átmenetileg. Az 55. percben kezdhette skandálni a közönség: tíz, tíz, tíz, mert akkor 28-18 lett.

Onnan ugyanakkor három találatot a Szeged könyvelt el, így a kiütést elkerülte a Pick, de a súlyos vereséget nem. Az utolsó gól Dzsamalié volt, 30-22 lett ezzel.