Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

A BL-elődöntőért játszik a Győr és a Fradi

2013.03.02. 08:36
Ha az eddig százszázalékos Győr és FTC megnyeri hétvégi középdöntős mérkőzését, illetve a Podgorica és a Valcea nem győz, akkor a két magyar csapat a hátralévő két fordulótól függetlenül csoportelsőként jut a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ráadásul ott elkerülik egymást.

A Győri Audi ETO KC eddig magabiztosan menetel, játéka alapján egyértelműen esélyes a végső győzelemre is. Görbiczék az előző körben, február 16-án 24-18-ra nyertek a második helyen álló norvég Larvik otthonában, amely most vendégként lép pályára.

Ambros Martin vezetőedző szerint a két héttel ezelőtti siker záloga volt, hogy meg tudták akadályozni a Larvik gyors ellentámadásait. Jellemző az ETO védelmére, hogy három meccs alatt csupán 53 gólt kapott, ez 17,7-es átlagnak felel meg, ez az egész BL-ben a legjobb mutató.

Az FTC viszont erőn felül teljesít, ismerte el Elek Gábor vezetőedző, hiszen a csapattól már a középdöntőbe jutás is bravúr volt, ebben a szakaszban pedig úgy hibátlanok, hogy Zácsik Szandra után a spanyol Nerea Pena is kidőlt a sorból. A szlovén Krim Ljubljana február 17-én Dabason 30-26-ra kapott ki, és most visszavághat.

A győri csoportban a címvédő Podgorica az eddig pont nélküli dán Randershez látogat, és ha nem nyer, akkor a magyar bajnok újabb sikere csoportelsőséget érne. Hasonló a helyzet az FTC-vel: ha győz Ljubljanában és a pont nélküli Zvenyigorod pontot szerez a pénzügyi válságban lévő Valceától, akkor a zöld-fehérek csoportelsőként és biztos elődöntősként várhatnák az utolsó két fordulót.

A hétvégi program

Középdöntő, 4. forduló

I. csoport

Randers (dán)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 15.00

Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég), szombat 16.00

Az állás: 1. Győr 6 pont, 2. Larvik 4, 3. Podgorica 2, 4. Randers 0

II. csoport

Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Oltchim Valcea (román), szombat 14.00

Krim Ljubljana (szlovén) - FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 19.30

Az állás: 1. FTC 6 pont, 2. Ljubljana 4, 3. Valcea 2, 4. Zvenyigorod 0

A csoportok első két helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe.