Hedvig
4 °C
15 °C
166 787 szavazat
230 007 szavazat

Győztek a románok, veszélyben a Fradi

2013.03.09. 18:08 Módosítva: 2013.03.09. 18:14
A Ferencváros 30-23-ra kikapott a vendég román Oltchim Valceától Dabason a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában, így már nem a saját kezében van a sorsa, hogy az elődöntőbe jusson.

A Ferencvárosnak kulcsfontosságú volt a mérkőzés, hiszen pontszerzés esetén biztos elődöntős, egyébként a jövő hétvégi záróforduló dönt a sorsáról.

Az utóbbi két KEK-kiírásban első FTC eddig erőn felül teljesített, hiszen Zácsik után másik ásza, Pena is kidőlt a sorból, emiatt múlt vasárnap kikapott a Krim Ljubljana vendégeként, így az egymás elleni összevetésben már a szlovén együttes a jobb.

Most az a Valcea látogatott Dabasra, amely február 3-án 23-22-re kikapott a Fraditól, ám azóta a románok sztárjai hozzájutottak elmaradt bérük egy részéhez, és újra összekapták magukat.

Eleinte nagyon jól támadott a hazai csapat, szinte minden támadása góllal ért véget, a 7. percben már 6-4 volt az állás. Ekkor időt kértek a vendégek és egyenlítettek (7-7). Azonban a ferencvárosi támadók továbbra is remekeltek, állandósult a kétgólos előny, amikor az addig nem hibázó Tomori büntetőt rontott, majd újabb két hiba miatt újra egyenlő lett az állás (13-13). Elek Gábor vezetőedző időkérése sem használt, ugyanis újabb két Valcea-gól jött Barbosától, de a hazaiaknak még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük.

A fordulás után Dajka lőtte ki a bal felső sarkot, majd a rendkívül veszélyes Barbosát két percre kiállították, ám emberhátrányban fordított a Valcea. Sőt, Manaharova kiállítása alatt 18-20 lett az állás. Hullámvölgyben volt az FTC, ziccerek maradtak ki, és a 41. percben már három góllal vezettek a vendégek. Lehetett volna nagyobb is a hátrány, de Abramovics nagyokat védett.
Cifra kiállításakor időt kért a Valcea, remélve, hogy megroppantja riválisát. A folytatásban is sok hibával játszott a magyar csapat, így 11 perccel a vége előtt 25-20-as hátrányba került, és innen már nem volt visszaút. A vendégcsapat megérdemelten vitte el a fontos két pontot Dabasról.

Egy hét múlva, az utolsó fordulóban a Ferencváros a pont nélküli Zvenyigorod vendége lesz, a Valcea a Ljubljanát fogadja. Utóbbi két csapat azonos pontszám esetén jobb a magyaroknál, ami azt jelenti, ha az ötödik forduló másik, vasárnapi meccsén a Krim Ljubljana - a papírforma szerint - legyőzi a Zvenyigorodot, akkor az utolsó körben a Valcea sikere mindenképpen az FTC kiesését hozza, még ha a magyarok győznének is Oroszországban.

A másik magyar BL-csapat, a tavaly finalista, már csoportgyőztesként biztos elődöntős Győr a tavalyi BL-döntő ismétlését vívja majd vasárnap Montenegróban. A találkozónak már csak a Buducsnoszt Podgorica számára van tétje.

Eredmény, BL, középdöntő, 5. forduló, II. csoport

FTC-Rail Cargo Hungaria - Oltchim Valcea (román) 23-30 (15-15)
gól: Tomori 7, Dajka 4, Szucsánszki 3, Szamoránsky 2, Vérten 2, Such 2, Szekerczés 2, Cifra 1, illetve Bulatovic 7, Managarova 5, Barbosa 5, Manea 5, Bradeanu 4, Curea 3, Pineau 1

vasárnap játsszák:
Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 19.30
Az állás: 1. Ljubljana 6 pont/4 mérkőzés, 2. Valcea 6/5 (131-122), 3. FTC 6/5 (136-143), 4. Zvenyigorod 0

I. csoport:
Randers (dán)-Larvik (norvég) 26-31 (15-15)
vasárnap játsszák:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 19.00
Az állás: 1. és már csoportgyőztes Győr 8 pont/4 mérkőzés, 2. Larvik 6/5, 3. Podgorica 3/4, 4. Randers 1/5
A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével, és a II. csoport győztese az I. csoport másodikjával találkozik.