Görbicz védjegye az egész pályás gól

2013.03.18. 13:31

A győri kézisek hibátlan mérleggel, a maximálisan elérhető 12 győzelemmel fejezték a Bajnokok Ligája második csoportkörét.

Az utolsó csoportmeccsen más tét már nem is volt, minthogy ezt a mérleget magabiztosan megőrizzék.

A meccs gólját kétségtelenül Görbicz Anita dobta 26-20-nál, amikor a Randers azt gyakorolta, miként tud támadni a kapust lehozva hét mezőnyjátékossal, egyúttal két beállóval.

Miután a lövés pontatlan volt, Herr gyorsan Görbicznek adta a labdát, aki a saját kapujától kilenc méterre rádobta, és a nagyszerű ívű kísérlete gól is lett. A lehozott kapusnak esélye sem volt a visszaérésre. A dánok utána már ezzel a támadási formációval nem is próbálkoztak a meccsen. (A végeredmény 32-24 lett.)

Görbicz a BL-ben először lőtte be ilyen távolról, a magyar bajnokságban viszont nem - a Ferencvárosnak valamint a BSE-nek is megtette -, tudatosan is készül ezekre a játékhelyzetekre.

A Győr ellenfele az elődöntőben a Fradit megelőző román Valcea lesz, idegenben kezdenek a magyarok. Tavaly is őket ütötték el a finálétól, ahol azonban idegenben lőtt kevesebb góllal veszítettek. Idén még a tavalyinál is nagyobb favorit a magyar csapat.

A saját játékunkat kell játszanunk

Ambros Martín, a Győr vezetőedzője szerint a siker kulcsa változatlanul az, ha a csapata minél hatékonyabban a saját játékát tudja játszani. "A kupasorozatnak ezen a szintjén nem látok különbséget egyik vagy másik ellenfél között, mind a Valcea, mind a Ljubljana kiváló játékosokból áll, egyre érettebb csapatjátékot mutat, ugyanakkor a döntőbe jutáshoz bármelyiküket le kell tudni győzni". Hozzátette: továbbra is meggyőződése, hogy csapatának csak a taktikai megbeszéléseken kell az ellenféllel foglalkozni, a fő feladat az, hogy a Győr a saját játékát mind védekezésben, mind támadásban minél határozottabban képviselje. "Arra kell törekednünk, hogy kontroll alatt tartsuk a játékot, a mérkőzések teljes hatvan percében fegyelmezetten játsszunk. Akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha így teszünk" - mondta Martín.