Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Tomori Zsuzsa világklasszissá érett

2013.03.22. 07:48
Tomorit a világ legjobb kézilabdázónőjének tartja, jövőre még egy játékost szeretne igazolni; szabály nála a maximum három légiós, a Győr BL-győzelmére tippel, amelyhez szerinte még nem kerültek közelebb - Elek Gábor, az FTC női kéziseinek vezetőedzője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott.

Elek elmondta, a sérült Zácsik Szandra felépülése távoli még, Penáé még bizonytalanabb, ami a szerződését is érintheti. Szerinte csapata mentális tartalékainak elfogyása vezetett a BL-kieséshez.  

Tomori Zsuzsanna a Mar Alicante elleni meccsen, 2011 májusában
Tomori Zsuzsanna a Mar Alicante elleni meccsen, 2011 májusában

„Nem kérdés, hogy van-e játékosom, akit a BL-menetelésben játszott szerepe miatt az első helyre kell tennem: Tomori világklasszissá érett. Védekezésben, támadásban, vezérszerepben is óriásit nyújtott: a világ egyik, ha nem a legjobb játékosává nőtte ki magát, és még mindig vannak benne előhívható tartalékok. Borzasztóan jól érzi magát nálunk és ez a közeg rettenetesen szereti őt” - szögezte le a Fradi edzője.  

„Tervezzük a csapat megerősítését. Amíg magyart tudunk igazolni, addig nem szeretnénk légióst szerződtetni; mi a Fradinál egyébként három főben határoztuk meg a külföldiek maximális létszámát, vagyis nem zárom ki még egy légiós csatlakozását sem. Ha Zácsik és Pena egészséges, akkor nekem már csak egy játékosra lesz szükségem, esetleg plusz még valakire, aki védekezésben nagyot tud segíteni belül. Nem készülünk eszetlen nagybevásárlásra” - vázolta Elek.  

A tréner hozzátette: „Azért van nálunk légióslimit, mert népszerűségünk 50 százalékát annak köszönhetjük, hogy magyar játékosokból áll a csapat. Abramovics régóta itt él, neki nem újdonság a fradizmus. Nerea Penát nagyon megdöbbentette ez a közeg, a zöld-fehér miliő; egyszer úgy fogalmazott: mi van itt, Real-Barca?”  

A BL-ről elmondta: „Sok kedvenc meccsem volt: a Larvik ellen, kint Volgográdban, meg Valceában Zácsik nélkül, plusz itthon a Ljubljana legyőzése. Hogy ki nyeri a sorozatot idén? A tippem és a vágyam egybeesik: magyar legyen a BL-győztes! Nem gondolom amúgy, hogy a Fradinak Győr-fóbiája lenne. Talán még nem kerültünk közelebb hozzájuk.”  

„Mindkét kulcsemberünk sérülése sajnos visszatérő. Zácsik rehabilitációja viszonylag jól halad, de szerintem hiába szeretné, belátható időn belül még nem fog tudni pályára lépni. Pena gyógyulását még nem látjuk, vele vállaltuk a kockázatot, és ha nem lesz egészséges sokáig, akkor módosul a szerződése” - mesélt két klasszisa egészségi állapotáról.  

„Csapatként mentálisan erősebbek vagyunk a tavalyinál, de játékosállományban így hiányosan nem voltunk jobbak a tavaly KEK-győztes garnitúránál. Összességében elégedett kell, hogy legyek a csapat BL-szezonjával, hisz végig versenyben voltunk; más kérdés, hogy keserédes a szánk íze, mert nagyon közel voltunk a jóval nagyobb bravúrhoz. Nehéz az osztályzás, de a csapatnak egészében azért adnék egy hetest-nyolcast: ezzel a kerettel szuperbravúr a szereplésünk” - mondta Elek.  

Arra a kérdésre, hogy mit szól Kökény Bea ügyvezető elvárásához, a jövőre kötelező BL-elődöntőhöz, így válaszolt: „Nem tudom, ezt kivel beszélte meg, mert velem biztosan nem, majd szót váltok vele erről. Nem vagyok dühös rá, de ezt majd tisztázzuk egymással”.

„Induláskor a nyolc közé jutást már óriási fegyverténynek tartottam volna, ehhez képest négybe kerültünk volna, ha komplett a csapat. Zácsikkal, Penával alighanem meglett volna a BL-elődöntő. Igazából nem az erő fogyott el, sokkal inkább a mentális tartalékok. A nem várt diadalokat nem lehet elvárhatóvá tenni, mi pedig beleestünk ebbe a hibába. Belső posztra két fiatal, tapasztalatlan embert kellett elővenni, Dajka Bettitől nem várható el mindig a szenzációs játék.”