Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Mikler: Félidőnként szoktak ennyit dobni

2013.04.05. 10:48

Horvátország férfi kézilabda-válogatottja a legutóbbi három világversenyt dobogón zárta, az olimpián a világ- valamint az Európa-bajnokságon is bronzérmes volt, ami csak emeli a magyarok csütörtöki sikerének értékét.

A 20-18-as eredményből kiderül, milyen hatékonyan kapcsolta ki a magyar fal az ellenfél átlövőit, és ezúttal lerohanásokból sem jöttek a gólok, mint a vb-meccsen, Mikler pedig három büntetőt is hárított.

A kapus volt tehát az egyik hőse a csapatnak, aki a meccs után azt mondta a hatharom.com-nak, világszám ennyi gólon tartani a riválist. A horvátok a legutóbbi három világversenyen legkevesebb 22 gólt mindig dobtak.

„Félidőnként szoktak annyit dobni, mint nekünk az egész meccsen” – nyugtázta a minden második lövést hárító Mikler, aki köszönetet mondott a közönségnek is, a lelkes drukkerek átsegítették ugyanis a holtpontokon a csapatot.

„Keményen védekeztünk, de nem brutálisan, a cserék is hozzátették a magukét, de ez a mai játékban teljesen normális. Picivel kevesebbet hibáztunk, ez döntött. A horvátok is eldönthették volna hamarabb, mi is, ha a két-három ziccerünknél jobban figyelünk. Akkor nem lett volna ilyen izgi a vége. Nyugodt fejjel kell készülnünk, mert a győzelem után a szívünk biztosan nyugodt lehet” – ezek már Nagy Kornél szavai voltak, aki az utolsó öt magyar gólból négyet vállalt, miközben még a technikai repertoárját is megmutatta.

Szlavko Goluzsa, a horvátok kapitánya goromba magyar csapatról beszélt, de nem erre fogta a vereséget. „Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk” – summázta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?