Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

BL-döntőért, BL-rekordért játszik a Győr

2013.04.06. 08:24
A Győr abban bízik, hogy megismétli tavalyi szereplését, és túljut a román Oltchim Valceán a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Egyik csapat sem a saját csarnokában fogadja ellenfelét, a megszokottnál nagyobb arénába vitték a két meccset, hogy a fanatikus szurkolóknak több hely jusson. A Valcea szombaton Bukarestben, a Győr jövő csütörtökön Veszprémben közel 5000 néző előtt lesz házigazda.

Ambros Martin, a százszázalékos győriek vezetőedzője már korábban is kifejtette: saját játékukat kell játszaniuk, és nagyon figyelniük kell a védekezésre. A spanyol hozzátette: óriási várakozást lát a játékosain.

„A rengeteg befektetett munka eredményét most kell kiadni magukból, nagyon szeretnének bizonyítani, borzasztóan éhesek a játékra, a győzelemre!" - mondta a klub honlapjának Martin. A Valcea mérkőzéseit elemezve úgy látja, a románoknak meglehetősen hullámzó a játékuk.

„Nagyszerű játékosokból áll a román csapat, de változékony játékképet mutatott az eddigi mérkőzéseken. Nekünk mindenféleképpen arra kell törekednünk, hogy ezeket a hullámvölgyeket kíméletlenül kihasználjuk, stabil játékot mutassunk, mert akkor jó esélyünk van a győzelemre."

Egy éve a két csapat ugyancsak az elődöntőben találkozott. Akkor az ETO 35-31-re kikapott idegenben, otthon - pontosabban Veszprémben - 31-23-re nyert, így összesítésben 62-58-cal jutott a döntőbe, ahol aztán kevesebb idegenben lőtt góllal alulmaradt a Buducsnoszt Podgoricával szemben. A montenegrói csapat idén a középdöntőben kiesett, így a címvédőtől már nem kell tartani.

Ha a Győr nyerni tud a román fővárosban, akkor BL-rekordot állít fel, ugyanis megszakítás nélkül 13-szor még egyetlen csapat sem tudott győzni a legerősebb kupában. A 12-es sorozatra is csak egyszer volt példa: a Németh András irányította, Tóth Tímeával felálló osztrák Hypo Niederösterreich a 2007/08-as szezonban jutott el hibátlan mérleggel az elődöntőbe.

A női BL-elődöntők programja

1. mérkőzés:
Oltchim Valcea (román)-Győri Audi ETO KC, szombat 17.00, Bukarest
Larvik (norvég)-Krim Ljubljana (szlovén), szombat 15.15
visszavágó:
Győr-Valcea, csütörtök 19.00, Veszprém
Ljubljana-Larvik, április 13., 20.30
A rengeteg sérült miatt a szlovén Krim Ljubljana erősen tartalékosan várja a norvég Larvik elleni elődöntőt. Linnea Torstensson, Marina Vergeliuk-Strile, Susann Müller, Andrea Penezic és Ljudmilla Bodnyeva sem egészséges, még az is kérdéses, hogy ki tudja közülük vállalni a jövő heti visszavágót. Tone Tiselj vezetőedző jelezte: az orvosi stáb állítja össze a csapatot, és egyértelműen a Larvikot tartja esélyesnek. A két csapat utóbbi négy mérkőzését a skandinávok nyerték.