BL-döntőért, BL-rekordért játszik a Győr

2013.04.06. 08:24
A Győr abban bízik, hogy megismétli tavalyi szereplését, és túljut a román Oltchim Valceán a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Egyik csapat sem a saját csarnokában fogadja ellenfelét, a megszokottnál nagyobb arénába vitték a két meccset, hogy a fanatikus szurkolóknak több hely jusson. A Valcea szombaton Bukarestben, a Győr jövő csütörtökön Veszprémben közel 5000 néző előtt lesz házigazda.

Ambros Martin, a százszázalékos győriek vezetőedzője már korábban is kifejtette: saját játékukat kell játszaniuk, és nagyon figyelniük kell a védekezésre. A spanyol hozzátette: óriási várakozást lát a játékosain.

„A rengeteg befektetett munka eredményét most kell kiadni magukból, nagyon szeretnének bizonyítani, borzasztóan éhesek a játékra, a győzelemre!" - mondta a klub honlapjának Martin. A Valcea mérkőzéseit elemezve úgy látja, a románoknak meglehetősen hullámzó a játékuk.

„Nagyszerű játékosokból áll a román csapat, de változékony játékképet mutatott az eddigi mérkőzéseken. Nekünk mindenféleképpen arra kell törekednünk, hogy ezeket a hullámvölgyeket kíméletlenül kihasználjuk, stabil játékot mutassunk, mert akkor jó esélyünk van a győzelemre."

Egy éve a két csapat ugyancsak az elődöntőben találkozott. Akkor az ETO 35-31-re kikapott idegenben, otthon - pontosabban Veszprémben - 31-23-re nyert, így összesítésben 62-58-cal jutott a döntőbe, ahol aztán kevesebb idegenben lőtt góllal alulmaradt a Buducsnoszt Podgoricával szemben. A montenegrói csapat idén a középdöntőben kiesett, így a címvédőtől már nem kell tartani.

Ha a Győr nyerni tud a román fővárosban, akkor BL-rekordot állít fel, ugyanis megszakítás nélkül 13-szor még egyetlen csapat sem tudott győzni a legerősebb kupában. A 12-es sorozatra is csak egyszer volt példa: a Németh András irányította, Tóth Tímeával felálló osztrák Hypo Niederösterreich a 2007/08-as szezonban jutott el hibátlan mérleggel az elődöntőbe.

A női BL-elődöntők programja

1. mérkőzés:
Oltchim Valcea (román)-Győri Audi ETO KC, szombat 17.00, Bukarest
Larvik (norvég)-Krim Ljubljana (szlovén), szombat 15.15
visszavágó:
Győr-Valcea, csütörtök 19.00, Veszprém
Ljubljana-Larvik, április 13., 20.30
A rengeteg sérült miatt a szlovén Krim Ljubljana erősen tartalékosan várja a norvég Larvik elleni elődöntőt. Linnea Torstensson, Marina Vergeliuk-Strile, Susann Müller, Andrea Penezic és Ljudmilla Bodnyeva sem egészséges, még az is kérdéses, hogy ki tudja közülük vállalni a jövő heti visszavágót. Tone Tiselj vezetőedző jelezte: az orvosi stáb állítja össze a csapatot, és egyértelműen a Larvikot tartja esélyesnek. A két csapat utóbbi négy mérkőzését a skandinávok nyerték.