Hedvig
4 °C
15 °C
222 886 szavazat
277 142 szavazat

Görbicz mezét tépték, taposták a románok

2013.04.07. 18:06

Többek között Görbicz Anita mezét tépve, taposva fényképezett le román élsportolókat a ProSportcímű román napilap szombati számában, az Oltchim Valcea-Győri Audi ETO női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.

Az egyik legolvasottabb román sportújság úgy harangozta be a szombat esti elődöntős meccset - melyet 24-22-re a Győr nyert meg Bukarestben -, hogy ismert román sportolókat szólaltatott meg, fényképezett le a Valcea, illetve a Győr jelképeivel.

A fotókon a Görbicz nevével ellátott 13-as mezzel a kezében Ionela Tarlea olimpiai ezüstérmes futó a hüvelykujját lefelé fordítva mutogat, Elisabeta Lipa ötszörös olimpiai bajnok evezős úgy tesz, mintha szét akarná tépni a mezt, a maratoni futás olimpiai bajnoka, Constantina Dita eldobja azt, a súlylökő Nicoleta Grasu pedig rálép Görbicz trikójára. A ProSport Lipát és Grasut idézve azt írta: „Győzzetek mindenáron, akár Anita mezének letépése árán is!"

A képeken román labdarúgók - köztük Gheorghe Hagi - is hangolnak a mérkőzésre, őket Oltchim Valcea-sállal fényképezték le.

A ProSport honlapján vasárnap estig 98-an szóltak hozzá a szokatlan beharangozóhoz. Több román és magyar nyelvű, gyalázkodó komment mellett megannyi román hozzászóló elítélte és sportszerűtlennek tartotta a furcsa fotósorozatot. 

"Sportvezetőként, egykori sportolóként és szurkolóként egyaránt végtelenül elkeserítőnek tartom azt, ami a mérkőzéshez kapcsoltan egy romániai médiumban megjelent. - reagált vasárnap a MOB honlapján Borkai Zsolt elnök. - A sporttól, a Fair Play szellemiségétől teljesen idegen és felháborító, hogy ilyen előfordulhat. Meggyőződésem, hogy ezt a szomorú esetet hasonlóan ítélik meg a romániai kollégák is, és ennek megfelelően járnak el."

A MOB elsőszámú vezetője a szervezet nevében egyúttal minden sportot szerető szurkolót arra kért, hogy "a csütörtöki veszprémi visszavágón a szokásosnál is sportszerűbben biztassa a győri kézilabdás lányokat!".15%
7999 Ft
6800 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft