Hedvig
4 °C
15 °C
182 675 szavazat
246 250 szavazat

A kéziszövetség sajnálja Görbicz mezének megtaposását

2013.04.08. 13:56 Módosítva: 2013.04.08. 14:14

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hétfőn közölte: sajnálattal értesült arról, hogy „az Oltchim Valcea–Győri Audi ETO női Bajnokok Ligája-elődöntőt megelőzően provokatív, sértő, hangulatkeltő tudósítások jelentek meg a román sajtóban Görbicz Anitával, az Audi ETO és a magyar válogatott csapatkapitányával kapcsolatban".

„Az MKSZ az elszigetelt, ám több helyen nyilvánosságot kapó esetet elítéli, ugyanakkor hangsúlyozza: a két csapat párharcának a sportról kell szólnia, éppen ezért nem szabad, hogy ne a magyar klub kiváló teljesítménye kerüljön a tudósítások középpontjába" - áll a szervezet állásfoglalásában.

A ProSport című román napilap a szombati, 24-22-es magyar sikerrel zárult, bukaresti találkozó napján olyan fotósorozatot közölt, amelyen román élsportolók Görbicz Anita mezét tépve, taposva pózolnak. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke vasárnap esti reakciójában elkeserítőnek és felháborítónak nevezte az esetet.

grobicz

A Nemzeti Sportnak a ProSport főszerkesztője azt mondta, csupán viccnek szánták a képeket, amivel csak fel akarták tüzelni a Valcea játékosait. „Nagyon sajnáljuk, hogy rossz érzést keltettünk az emberekben, és elnézést kérünk mindenkitől, akit megbántottunk” - írja a sportlap.

„A Magyar Kézilabda Szövetség ezúton is sok szeretettel gratulál a Győri Audi ETO KC-nek az Oltchim Valcea elleni idegenbeli győzelméhez, egyúttal sok sikert kíván a magyar csapatnak a csütörtöki visszavágóra, és kívánja, hogy tizennégy év után ismét magyar győztese legyen a női Bajnokok Ligájának!" - áll az MKSZ közleményében, amelyben a vezetők arra kérik a győri klubot és szurkolóit, hogy a csütörtöki, veszprémi visszavágón is a sportra, a játékra és a reménybeli magyar siker kiharcolására, illetve annak elősegítésére koncentráljanak.