Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

A román kéziszövetség elnöke szerint a Valcea megveri a Győrt

2013.04.10. 15:16

Bízik az Oltchim Valcea Bajnokok Ligája döntőjébe jutásában Cristian Gatu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke, aki szerint a női kézilabdacsapat képes legalább három góllal legyőzni a Győri Audi ETO KC-t Veszprémben.

A két csapat csütörtökön este játssza a BL-elődöntő visszavágóját, miután a Győr szombaton 24-22-re nyert Bukarestben. A visszavágóról Gatu úgy vélte, hogy bármi megtörténhet, hiszen hátra van még legalább hatvan perc az összecsapásból. Szerinte a mérkőzés kimenetele nagymértékben attól függ, hogy mennyire képesek összpontosítani a Valcea játékosai - olvasható az Adevarul című napilap elektronikus kiadásában.

Gatu szerint a szombati bukaresti meccs után sokan vélték úgy, hogy a román csapat gyengén játszott, de szerinte nem a játék színvonala számít, hanem csakis a végeredmény. A sportvezető szerint a Valcea képes arra, hogy három góllal legyőzze a Győrt idegenben, és kivívja a döntőbe jutást.

Gatut a román klub jövőjéről is megkérdezték, hiszen súlyos anyagi gondokkal küszködik, és az idei idény végén várhatóan több fontos játékostól kénytelen megválni. A szövetség vezetője szerint a klub vezetőségének újra kell gondolnia a játékosok javadalmazási rendszerét, és kisebb fix bért kellene biztosítania, amit juttatásokkal egészíthet ki a különböző teljesítményekért. Ez utóbbiakat azonban csak akkor kaphatják meg a játékosok, ha sikerül teljesíteni a kitűzött célt.

Petre Berbecaru, a román klub elnöke korábban úgy nyilatkozott, megoldást találtak a klub működésének további finanszírozására. Ez azonban azt jelenti, hogy 50 százalékkal kisebb költségvetéssel vágnak neki a következő idények, elbocsátanak több légióst, és a jelenlegi keretből csak a legfontosabb játékosokat tartják meg.