Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A román kéziszövetség elnöke szerint a Valcea megveri a Győrt

2013.04.10. 15:16

Bízik az Oltchim Valcea Bajnokok Ligája döntőjébe jutásában Cristian Gatu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke, aki szerint a női kézilabdacsapat képes legalább három góllal legyőzni a Győri Audi ETO KC-t Veszprémben.

A két csapat csütörtökön este játssza a BL-elődöntő visszavágóját, miután a Győr szombaton 24-22-re nyert Bukarestben. A visszavágóról Gatu úgy vélte, hogy bármi megtörténhet, hiszen hátra van még legalább hatvan perc az összecsapásból. Szerinte a mérkőzés kimenetele nagymértékben attól függ, hogy mennyire képesek összpontosítani a Valcea játékosai - olvasható az Adevarul című napilap elektronikus kiadásában.

Gatu szerint a szombati bukaresti meccs után sokan vélték úgy, hogy a román csapat gyengén játszott, de szerinte nem a játék színvonala számít, hanem csakis a végeredmény. A sportvezető szerint a Valcea képes arra, hogy három góllal legyőzze a Győrt idegenben, és kivívja a döntőbe jutást.

Gatut a román klub jövőjéről is megkérdezték, hiszen súlyos anyagi gondokkal küszködik, és az idei idény végén várhatóan több fontos játékostól kénytelen megválni. A szövetség vezetője szerint a klub vezetőségének újra kell gondolnia a játékosok javadalmazási rendszerét, és kisebb fix bért kellene biztosítania, amit juttatásokkal egészíthet ki a különböző teljesítményekért. Ez utóbbiakat azonban csak akkor kaphatják meg a játékosok, ha sikerül teljesíteni a kitűzött célt.

Petre Berbecaru, a román klub elnöke korábban úgy nyilatkozott, megoldást találtak a klub működésének további finanszírozására. Ez azonban azt jelenti, hogy 50 százalékkal kisebb költségvetéssel vágnak neki a következő idények, elbocsátanak több légióst, és a jelenlegi keretből csak a legfontosabb játékosokat tartják meg.