Szabina
-2 °C
15 °C

Könnytenger volt a románok öltözőjében

2013.04.12. 11:42

A román sajtó szerint érthetetlen, miért omlott össze az Oltchim Ramnicu Valcea a Győri Audi ETO KC elleni női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntő hajrájában csütörtökön.

A párharc visszavágóját a román csapat nyerte egy góllal, de a magyar jutott a döntőbe, idegenbeli kétgólos sikere miatt.

A Veszprém Arénában megrendezett mérkőzésről a Gazeta Sporturilor című, román vezető sportújság azt írta: „A legkeserűbb győzelem, az Oltchim a hajrában omlott össze".

A lap értékelése szerint a román csapat remekül játszott 51 percen keresztül, hat gól előnye volt a hajrá kezdetén, de a végén összeestek fizikailag Jakob Vestergaard lányai, elvesztették a tisztánlátásukat, ami elegendő volt ahhoz, hogy a Győr kivívja a továbbjutást az őrületes hajrában.

A lap megállapította, hogy a Győr egy percig sem vezetett hazai pályán, éppen úgy, ahogy a bukaresti első mérkőzésen a házigazda Ramnicu Valcea sem. Az újság szerint a mérkőzés után könnytenger volt a román csapat öltözője.

Megemlítik azt is, hogy Bulatovic jövőre már a Győr játékosa lehet, ezért furcsák voltak a hibái. Arról elfeledkeznek, ha korábban hetest vagy ziccert hibázott is az Európa-bajnok montenegrói átlövő, a 25., egyben utolsó román gólt ettől még ő lőtte.

Cristian Gatu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke szerint emelt fővel búcsúztak a BL-től, ugyanakkor nagyon nehéz ilyen drámai körülmények között elveszíteni a továbbjutást. Gatu szerint ez az összecsapás volt az igazi döntő, mert a Győr és a Ramnicu Valcea a két legjobb az idén BL-ben.

A Pro Sport című sportújság szerint drámai és igazságtalan volt a csütörtök esti mérkőzés. A lap szerint az infarktusos hajrában érthetetlen módon összeomlott a Valcea. A 22-24-es meccsnullnál a román csapat játékában érződött a félelem, már senki nem merte vállalni a lövéseket, ezért végül keserű győzelem született – írta a Pro Sport.

Gheorghe Tadici volt román szövetségi kapitány, a Valcea korábbi edzője szerint a román csapat az utolsó esélyt szalasztotta el, hogy BL-döntőt játsszon. Ezzel a klub anyagi nehézségeire utalt, ami miatt várhatóan számos játékosától megválik.

Oana Maneát idézik, aki szerint az utolsó öt percben elhitték, hogy már továbbjutottak, és ez végzetes hiba volt. „Nem hiszem el még most sem, hogy mi történt" – mondta a beállós.

A lap a bukás okaira is próbál rávilágítani. Bulatovic gyengén játszott, de általában az átlövők nem teljesítettek a várakozásoknak megfelelően.

A román lapok keveset írnak a Győr játékáról, de kiemelték a Veszprém Arénában uralkodó remek és sportszerű hangulatot.