Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nem emlékszem, hogy értünk BL-döntőbe

2013.04.12. 08:06

A győri kézisek az utolsó tíz percet 6-1-re nyerve is kikaptak hazai pályán a román Valceától a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A 24-25-ös vereség azonban győzelemmel ért fel, miután Romániában kettővel nyert Ambros Martín csapata.

Azt hiszem, a mai nappal valami megváltozott az életemben. Ilyen szívvel küzdeni még soha nem láttam csapatot. Nem is találok a történtekre más magyarázatot, hiszen a meccs alatt végig hátrányban voltunk, és az utolsó tíz percre borzasztóan megnehezítettük a dolgunkat. Mégis, a csapatot vitte előre a szíve, és olyan utolsó öt percet játszott, amellyel még ilyen vesztett helyzetből is visszajöttünk. Megerősödött bennem az is, hogy jogos volt a mérkőzés előtti aggódásom, hiszen nincs olyan, hogy egy mérkőzésnek, egy kupasorozatnak favoritja van. Minden mérkőzés egy külön csata, ahol rengeteg fronton küzd a két csapat, és apró nüanszokon múlik a győzelem. Ahogy ma a mi továbbjutásunk”– nyilatkozta a mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

Az utolsó tíz percre nem igazán emlékszem” - próbálta összeszedni a gondolatait az ötgólos Heidi Löke. A világ egyik legjobb beállója lőtte a legfontosabb gólt, az utolsót, amire a románok már nem tudtak válaszolni, mert támadásuknál Szepesi labdát szerzett.

„Csak azt láttam a lányokon, hogy ennek meg kell lennie, egyszerűen nem eshetünk ki. Mindannyian extázisban voltunk, és ez az eufória, a tomboló közönség összeszedetté tett bennünket, végre felállt a védelmünk, összejöttek a támadásaink, óriásit küzdöttünk és meglett a továbbjutás! Az a csapat, amelyik ilyenre képes, és az a közönség, amelyik így tud hajtani bennünket, megérdemelte" - lelkendezett a norvég klasszis.

Nagyon sokkoltak bennünket a történtek, hiszen ezt a meccset nyerő helyzetből, mi magunk ajándékoztuk oda a Győrnek” – mondta el a románok edzője, a dán Jakob Vestergaard a meccsről.

„Túl korán elhittük, hogy kezünkben van a győzelem. A mai nagy csatát látva bebizonyosodott, nem véletlenül mondogatták, hogy a BL két legjobb csapata már az elődöntőben találkozik. Gratulálok az ETO-nak a döntőbe jutáshoz” - mondta.

Oana Manea, a románok beállója így vélekedett: „Nem igazán akarom elhinni, ami történt. Azt hiszem, óriásit hibáztunk, hogy öt perccel a vége előtt elhittük, továbbjutottunk. Kialudt bennünk a tűz, és ezt a megtorpanást megtorolta az ellenfél. Bár engem a közönség nyomása nem szokott negatívan befolyásolni, a csapatra az utolsó percekben most mégis bénítóan hatott a helyi légkör. Nagyon le vagyok törve.”

A Digisport videója a meccs utolsó perceit mutatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?