2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Nem emlékszem, hogy értünk BL-döntőbe

2013.04.12. 08:06

A győri kézisek az utolsó tíz percet 6-1-re nyerve is kikaptak hazai pályán a román Valceától a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A 24-25-ös vereség azonban győzelemmel ért fel, miután Romániában kettővel nyert Ambros Martín csapata.

Azt hiszem, a mai nappal valami megváltozott az életemben. Ilyen szívvel küzdeni még soha nem láttam csapatot. Nem is találok a történtekre más magyarázatot, hiszen a meccs alatt végig hátrányban voltunk, és az utolsó tíz percre borzasztóan megnehezítettük a dolgunkat. Mégis, a csapatot vitte előre a szíve, és olyan utolsó öt percet játszott, amellyel még ilyen vesztett helyzetből is visszajöttünk. Megerősödött bennem az is, hogy jogos volt a mérkőzés előtti aggódásom, hiszen nincs olyan, hogy egy mérkőzésnek, egy kupasorozatnak favoritja van. Minden mérkőzés egy külön csata, ahol rengeteg fronton küzd a két csapat, és apró nüanszokon múlik a győzelem. Ahogy ma a mi továbbjutásunk”– nyilatkozta a mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

Az utolsó tíz percre nem igazán emlékszem” - próbálta összeszedni a gondolatait az ötgólos Heidi Löke. A világ egyik legjobb beállója lőtte a legfontosabb gólt, az utolsót, amire a románok már nem tudtak válaszolni, mert támadásuknál Szepesi labdát szerzett.

„Csak azt láttam a lányokon, hogy ennek meg kell lennie, egyszerűen nem eshetünk ki. Mindannyian extázisban voltunk, és ez az eufória, a tomboló közönség összeszedetté tett bennünket, végre felállt a védelmünk, összejöttek a támadásaink, óriásit küzdöttünk és meglett a továbbjutás! Az a csapat, amelyik ilyenre képes, és az a közönség, amelyik így tud hajtani bennünket, megérdemelte" - lelkendezett a norvég klasszis.

Nagyon sokkoltak bennünket a történtek, hiszen ezt a meccset nyerő helyzetből, mi magunk ajándékoztuk oda a Győrnek” – mondta el a románok edzője, a dán Jakob Vestergaard a meccsről.

„Túl korán elhittük, hogy kezünkben van a győzelem. A mai nagy csatát látva bebizonyosodott, nem véletlenül mondogatták, hogy a BL két legjobb csapata már az elődöntőben találkozik. Gratulálok az ETO-nak a döntőbe jutáshoz” - mondta.

Oana Manea, a románok beállója így vélekedett: „Nem igazán akarom elhinni, ami történt. Azt hiszem, óriásit hibáztunk, hogy öt perccel a vége előtt elhittük, továbbjutottunk. Kialudt bennünk a tűz, és ezt a megtorpanást megtorolta az ellenfél. Bár engem a közönség nyomása nem szokott negatívan befolyásolni, a csapatra az utolsó percekben most mégis bénítóan hatott a helyi légkör. Nagyon le vagyok törve.”

A Digisport videója a meccs utolsó perceit mutatja.