Idegenben kezdi a kézi-BL-döntőt a Győr

2013.04.16. 11:28

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) keddi sorsolásán kiderült, hogy a Győr női csapata a Bajnokok Ligája döntő visszavágóját hazai pályán, vagyis Veszprémben játssza.

Az idén már kétszer legyőzött - idegenben 24-18, itthon 30-24 lett - norvég Larvik kezdhet hazai pályán, május harmadikán vagy negyedikén.

Ambros Martín, a magyarok edzője így nyilatkozott: „Az idei BL-elődöntők tisztán megmutatták, hogy semmi jelentősége nincs annak, hogy egy csapat idegenben vagy hazai környezetben játszik először. A döntő két mérkőzésből áll, tehát 120 perc iszonyúan kemény csatára kell felkészülnünk, hiszen lehet, hogy ennek a 120 percnek az utolsó másodperceiben dől majd el, ki lesz az új bajnok Európában.”

Martín arra utalt, hogy a Győr két góllal nyert Romániában (24-22), de egy góllal kikapott hazai pályán a Valcea ellen (24-25). Míg a Larvik hazai pályán kapott ki két góllal (22-24), majd nyert nyolccal a szlovén Ljubljana otthonában.(27-19)

A jegyek a hazai meccsre tízezer forinttól kaphatók. A bérlettel rendelkező szurkolóknak elővásárlási lehetőségük van, belépőjüket csütörtöktől szombatig válthatják meg, míg a bérlettel nem rendelkezők részére jövő szerdán kezdődik a jegyértékesítés kizárólag a győri Magvassy Mihály Sportcsarnoknál találtható ETO-shopban.