Erzsébet
1 °C
4 °C

A Kiel svéd kézise tart a Veszprémtől

2013.04.17. 11:59

Az MKB Veszprémet kemény diónak tartja Marcus Ahlm, a THW Kiel csapatkapitánya, olyannak, amelyet fel kell törniük, hogy címvédőként bejuthassanak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. A svéd játékos a sorozat honlapjának elmondta: noha múlt vasárnap megnyerték a Német Kupát, és jó esélyük van a bajnoki címre is, a legfontosabbnak mégis a BL-trófea begyűjtését tartják.

A negyeddöntős ellenféllel, a Veszprémmel kapcsolatban kijelentette: két szoros meccsre számít, és azt nem tartja fontosnak, hogy csapatával idegenben vívja majd a visszavágót. Az sem mérvadó szerinte, hogy a csoportmeccsek során egy góllal kikaptak Veszprémben, ugyanakkor 31-20-ra nyertek otthon.

A Kieltől a szezon végén távozó Ahlm hozzátette: tisztelik magyar riválisukat, amely meccsről meccsre egyre jobban játszik. Ahogy fogalmazott: kemény diónak tartja a Veszprémet, amelyet fel kell törniük, mert máskülönben nem tudják megvédeni BL-címüket.

A két csapatot azonos szintűnek nevezte, akárcsak a negyeddöntő másik három párharcának résztvevőit. A Kiel vasárnap 17.15 órakor fogadja a Veszprémet, amely április 27-én, szombaton 16 órától lesz a visszavágó házigazdája. A kölni négyes döntőt június elsején és másodikán rendezik.