Olivér
5 °C
8 °C

Ezzel a videóval kampányolhat a Veszprém

2013.04.29. 17:06

Érdemes visszanézni a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi technikusa, Remport Csaba gyűjtését a Veszprém–Kiel-negyeddöntőről. A BL-címvédő továbbjutása után Nagy László botrányról beszélt. A világ legjobb csapata indokolatlanul nagy segítséget kapott a két dán játékvezetőtől, Olesentől és Pedersentől. A magyar szövetség is elemezni fogja a meccset - ha szükséges, panasszal él az EHF felé -, ezen a szálon elindulhatnak.

Az összeállításból kiderült, hogy a magyarok már a meccs legelején sem élvezték a jóindulatot, de az igazán komoly dolgok 22-20-as veszprémi vezetésnél jönnek.

A bírók ugyanúgy tudják, mint a Kiel is, hogy a vékonyabb állománnyal rendelkező Veszprém a végére, a legfontosabbnak számító utolsó tíz percre hajlamos elfáradni a korábbi nagy tempó miatt.

A 43. percben a védekező Nagy Lászlót eltüntetik – 11-es pont a videón -, a bírók sem látják egyformán a szituációt, egyik erre mutat, a másik arra, de végül a németeknél marad a labda.

Pár másodperccel később Ahlm beállóból a kapuba lő. Sulicnak még két percet is adnak, jóllehet időben elengedte ellenfelét. Ezt az emberhátrányt az először alkalmazott taktikai újítással vagyis a kapus lehozatalával - kétszer bejött, gól lett belőle -, egyúttal Ugalde beküldésével próbálta átvészelni az MKB. Ugalde eladta a labdát, amit nyilván létszámegyenlőségnél kisebb eséllyel adott volna el. Narcisse megszerezte, eszmélt, hogy üres a kapu, bepattintotta, és máris egyenlő. Előnyben a Kiel agresszívebben védekezik, hatékonyan, a következő magyar támadás nem veszélyes, az ellentámadásból pedig Vujin bevarrja, és máris 23-22 oda.

Ehhez annyi kellett, hogy ne kapja meg a labdát a Veszprém, mert az egyik bíró még 22-20-nál felülbírálta a másikat.

A következő döfés akkor jött, amikor Chema mellett Narcisse védekezett (24-23, oda). 14-es eset a videón. Biztosan lépés volt, de a francia nem állt egy helyben. A Kiel azonnal indított az elvett labda után Sigurdsson pedig bevágta, így kellett 23-25-tel az utolsó tíz percre ráfordulni.

Van még számtalan jelentősen vitatható heteshelyzet, amit nem kaptak meg a magyarok, de a kulcs ez az időszak volt, mert a Kiel tökéletesen kihasználja, ha előnnyel mehet az utolsó percekre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?