Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Nagy: 17 véleményes labdából 14 a Kielé

2013.04.29. 10:31

Nagy László a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, életében először foglalkozott a bírókkal, mert a statisztikák a részrehajlást igazolják. A Kiel szerinte a két meccsen nem volt jobb, egészében viszont az előny megtartásában erősebb csapat. Nagy jövőre már biztosabbnak érzi a Final Four-részvételt.

Idegenben Nagy 11 góljával 32-31-re kapott ki a Veszprém, itthon 29-28-ra. Idegenben 24-18-ra is vezetett a 47. percben, onnan lett egyenlő, a hazai meccsen a 47. percben vezetett először a Kiel. Onnan hárommal is ellépett, a végén az egyenlítés sem sikerült.

„A Kiel valóban jobb csapat, de a két meccs alapján nem érdemeltünk kiesést. Csalódott vagyok, az is felvetődött bennem, hogy ennél jobb lett volna tíz góllal kikapni és tudomásul venni, hogy jobbak voltak és megérdemelten jutottak a Final Fourba. Gratulálok nekik, mert mindkét meccsen átvészelték és megfordították a nehéz pillanatokat, ugyanakkor a két mérkőzés alapján szót érdemel a bírók tevékenysége” - mondta a műsorban az MKB Veszprém vezéregyénisége.

Nagy László hozzáfűzte: „Tizenegynéhány éves kézilabdás pályafutásom alatt eddig sosem foglalkoztam a játékvezetőkkel, inkább mindig magamban kerestem a hibát. Itt viszont túl szembetűnőek a számok: az első meccsen odakint az utolsó 12 percből hatot emberhátrányban játszottunk; a veszprémi visszavágón 17 véleményes labda volt, amiből 14-et a németek javára ítéltek. Apróságok, melyek viszont egy-egy roppant fontos gólhoz vezetnek - és itt csak ennyi volt a különbség a két csapat között.”

„Hogy bennem volt-e közben a bírók ténykedése? Mérkőzés alatt nem fordul meg a fejedben, hogy ellened fújnak, mert annyira a társakkal törődsz - inkább a meccsek után visszanézve a helyzeteket, a statisztikát, ahol bizony 7-1-es kiállítási aránypárt lehetett látni, nem a mi javunkra; látsz egy 4-1-es arányt a hetesek befújásában, nem a mi javunkra. Ezekről a meccs után kezdesz el agyalni” - mesélte a válogatott átlövő.

Arra a kérdésre, hogy a veszprémi meccs közben melyik pillanatban érezte azt, hogy elment a továbbjutás, az átlövő így válaszolt: „nagyon bíztam a csapatban, a továbbjutásban - ez az érzés keringett bennem gyakorlatilag az utolsó percig, persze nyilván nem a lefújás pillanatáig. A végjátékba megint hátránnyal mentünk bele és ez a Kiel jelenleg a Veszprémnél annyival erősebb, hogy a nehezen megszerzett előnyt nem engedi ki a kezéből.”

A következő szezon erősítéseiről szólva elhangzott: „Biztos vagyok benne, hogy jövőre fel tudjuk venni a lépést a legjobbakkal, ha már idén sikerült ez a BL-címvédő ellen. Jövőre egységesebbek, fejlettebbek leszünk, lesz egy teljes nyarunk a felkészülésre, ami tavaly az olimpia miatt nagyon hiányzott. Optimista vagyok, jó sorsolással, a címvédőt vagy a Barcelonát elkerülve kiharcoljuk a Final Fourba kerülést.”

Arra a felvetésre, hogy van-e annyi pénz, amiért a PSG el tudná vinni Veszprémből, Nagy László határozottan reagált: „nagyon jól érzem magam Veszprémben, kitűnő a hangulat a csapatnál, a családommal is remekül vagyunk Magyarországra visszatérve. Konkrét párizsi megkeresésről még nem is tudok, bár olvastam erről, de biztos vagyok abban, hogy nem mennék el, úgyhogy jövőre is Veszprém!”