Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Nagy: 17 véleményes labdából 14 a Kielé

2013.04.29. 10:31

Nagy László a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, életében először foglalkozott a bírókkal, mert a statisztikák a részrehajlást igazolják. A Kiel szerinte a két meccsen nem volt jobb, egészében viszont az előny megtartásában erősebb csapat. Nagy jövőre már biztosabbnak érzi a Final Four-részvételt.

Idegenben Nagy 11 góljával 32-31-re kapott ki a Veszprém, itthon 29-28-ra. Idegenben 24-18-ra is vezetett a 47. percben, onnan lett egyenlő, a hazai meccsen a 47. percben vezetett először a Kiel. Onnan hárommal is ellépett, a végén az egyenlítés sem sikerült.

„A Kiel valóban jobb csapat, de a két meccs alapján nem érdemeltünk kiesést. Csalódott vagyok, az is felvetődött bennem, hogy ennél jobb lett volna tíz góllal kikapni és tudomásul venni, hogy jobbak voltak és megérdemelten jutottak a Final Fourba. Gratulálok nekik, mert mindkét meccsen átvészelték és megfordították a nehéz pillanatokat, ugyanakkor a két mérkőzés alapján szót érdemel a bírók tevékenysége” - mondta a műsorban az MKB Veszprém vezéregyénisége.

Nagy László hozzáfűzte: „Tizenegynéhány éves kézilabdás pályafutásom alatt eddig sosem foglalkoztam a játékvezetőkkel, inkább mindig magamban kerestem a hibát. Itt viszont túl szembetűnőek a számok: az első meccsen odakint az utolsó 12 percből hatot emberhátrányban játszottunk; a veszprémi visszavágón 17 véleményes labda volt, amiből 14-et a németek javára ítéltek. Apróságok, melyek viszont egy-egy roppant fontos gólhoz vezetnek - és itt csak ennyi volt a különbség a két csapat között.”

„Hogy bennem volt-e közben a bírók ténykedése? Mérkőzés alatt nem fordul meg a fejedben, hogy ellened fújnak, mert annyira a társakkal törődsz - inkább a meccsek után visszanézve a helyzeteket, a statisztikát, ahol bizony 7-1-es kiállítási aránypárt lehetett látni, nem a mi javunkra; látsz egy 4-1-es arányt a hetesek befújásában, nem a mi javunkra. Ezekről a meccs után kezdesz el agyalni” - mesélte a válogatott átlövő.

Arra a kérdésre, hogy a veszprémi meccs közben melyik pillanatban érezte azt, hogy elment a továbbjutás, az átlövő így válaszolt: „nagyon bíztam a csapatban, a továbbjutásban - ez az érzés keringett bennem gyakorlatilag az utolsó percig, persze nyilván nem a lefújás pillanatáig. A végjátékba megint hátránnyal mentünk bele és ez a Kiel jelenleg a Veszprémnél annyival erősebb, hogy a nehezen megszerzett előnyt nem engedi ki a kezéből.”

A következő szezon erősítéseiről szólva elhangzott: „Biztos vagyok benne, hogy jövőre fel tudjuk venni a lépést a legjobbakkal, ha már idén sikerült ez a BL-címvédő ellen. Jövőre egységesebbek, fejlettebbek leszünk, lesz egy teljes nyarunk a felkészülésre, ami tavaly az olimpia miatt nagyon hiányzott. Optimista vagyok, jó sorsolással, a címvédőt vagy a Barcelonát elkerülve kiharcoljuk a Final Fourba kerülést.”

Arra a felvetésre, hogy van-e annyi pénz, amiért a PSG el tudná vinni Veszprémből, Nagy László határozottan reagált: „nagyon jól érzem magam Veszprémben, kitűnő a hangulat a csapatnál, a családommal is remekül vagyunk Magyarországra visszatérve. Konkrét párizsi megkeresésről még nem is tudok, bár olvastam erről, de biztos vagyok abban, hogy nem mennék el, úgyhogy jövőre is Veszprém!”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?