Árpád
-2 °C
3 °C

Tovább javítana az FTC női kézilabdacsapata

2013.04.29. 12:58

Noha a hamarosan záruló idény jól sikerült az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának, a szakosztály szeretne a mostaninál előrébb lépni a következő szezonban. Amint Kökény Beatrix ügyvezető igazgató a hétfői sajtótájékoztatón kiemelte: az eredményeket illetően a terveknek megfelelően alakult az évad, ám többször nyomasztó sérüléshullám sújtotta őket.

"Az NB I-ben döntősök voltunk, a Bajnokok Ligájában a nyolc közé kerültünk, a Magyar Kupában pedig az éremért játszunk majd. Jövőre szeretnénk előrébb lépni, közelebb kerülni a legnagyobb riválisunkhoz, a Győrhöz, és elvárás lesz, hogy a BL-ben ismét a legjobb nyolcba kerüljünk" - mondta Kökény. Hozzátette: ha egy kicsivel több a szerencséjük, és az alapjátékosok - mint például Nerea Pena vagy Tomori Zsuzsanna - nem szenvedtek volna súlyos sérülést, akkor talán még jobb lett volna a szereplésük.

Elek Gábor vezetőedző kitért rá, hogy ebben az idényben egyszer sem tudtak a Győr ellen a legerősebb összeállításban pályára lépni, és a négy bajnokin összesen egy döntetlenre voltak képesek, a következő szezonban legalább két hazai győzelemben bízik az ETO-val szemben.

Jenei Zsolt Ákos szakosztályelnök elmondta, hogy a következő idényre sikerült leigazolniuk a kapus Szikora Melindát Fehérvárról, a beállós Mészáros Reát Vácról, valamint a német válogatott elsőszámú balátlövőjét, Laura Steinbachot a Leverkusenből. Távozik Siófokra a kapus Pastrovics Melinda - aki térdpanaszai miatt a Magyar Kupa május 24/25-i négyes döntőjében sem léphet pályára -, valamint ugyanoda kölcsönbe Deáki Dóra és Dajka Bettina. Sikerült szerződést hosszabbítani Penával és Kovacsicz Mónikával.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke elmondta: a női kézilabdások jó úton járnak, az elmúlt három szezonban csupán két légióssal a keretben sorozatban kétszer nyertek KEK-et, és idén a BL-ben vitézkedtek.

"Parádés, hogy sok-sok magyar játékossal és kevés, ám minőségi légióssal milyen szép eredményeket ért el a csapat mind a hazai, mind pedig a nemzetközi színtéren. Erről az útról nem szabad letérni" - jegyezte meg Kubatov.

Kiemelte: az utánpótlás-nevelésen nagyon sok múlik, éppen ezért - az infrastruktúra helyzetén javítva - a következő két évben két munkacsarnokot szeretnének felépíteni, amelyet a fiatalok használhatnak majd.