Bulatovics hivatalosan a Győri ETO-é

2013.05.17. 09:21

A világ egyik legjobb átlövője, a montenegrói Katarina Bulatovics a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A klub pénteken jelentette be a 28 éves játékos érkezését.

Bulatovics 2007-ben a dán Slagelsével, tavaly pedig a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával BL-t nyert. A montenegrói válogatottal 2012-ben Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes volt, a londoni olimpián ő lett a legeredményesebb játékos.

A balkezes világklasszis az előző idényben a román Oltchim Valceát erősítette, amely a Győrrel szemben veszített az idei BL-elődöntőben.

„Nem biztos, hogy az erősítés a megfelelő kifejezés a keret átalakítására, inkább a távozókat kell jól pótolni. Lekic és Radicevic elmennek, gondoskodni kellett a pótlásukról, meg is tettük, méghozzá szakmailag élesebb megoldásokkal. Megállapodtunk Katarina Bulatoviccsal, aláírt hozzánk, július egytől a Győr játékosa. Ugyanez igaz Bódi Bernadettre, ő Radicevic helyére érkezik, Orbán Adriennel ketten oldják meg a jobbszélső posztját. Ugyancsak jó hír, hogy a védekezés Görbicz Anitája, a francia Raphaelle Tervel is úgy döntött, újabb évre marad nálunk” - mondta el a Digisportnak Kelecsényi Ernő klubelnök.

„Ez a keret a következő szezonban is a BL-győzelem esélyese lesz. Új Hypo semmiképpen sem alakul a Győrből, az más korszak volt, más körülmények között. Mi a magunk útját akarjuk járni, amiben persze újabb BL-győzelmek tervei szerepelnek” - vázolta a célokat.

„Az edzői szakmát meg lehet tanulni, de Ambros Martín elsősorban emberi tartásával lett az, ami: a jelleme segítette hozzá, hogy így összekovácsolja ezt a társaságot, amely képes volt meghalni egymásért a pályán. Hároméves szerződésünk van a trénerrel, nem szükséges módosítani azt, nem aktuális téma, én mindenesetre azt szeretném, minél hosszabb ideig üljön a Győr kispadján” - tette hozzá Kelecsényi.

„A lányok még nem kapták meg az extra meglepetést, úgyhogy maradjon egyelőre titok, de azt jelezném: nem újabb jutalmat fognak kapni, hanem meglepetés vár rájuk, egy örök emlék” - fűzte hozzá a győri vezető.