A példás összetartás miatt jöttem Győrbe

2013.05.29. 13:11

A Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC bemutatta a világ jelenlegi legjobb balkezes átlövőjét, a montenegrói Katarina Bulatovicsot, aki az olimpián ezüstérmes volt és a legjobb góllövő. Rajta kívül a magyar válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet szerző jobbszélső Bognár-Bódi Bernadett érkezik a klubhoz. Előbbi kettő, utóbbi egyéves szerződést kötött.

Kelecsényi Ernő klubelnök így kommentálta az igazolásokat: „Hosszú távú terveinknek megfelelően idei csapatunk tagjainak jelentős részét sikerült megtartanunk. A távozók helyére pedig mindenképpen olyan játékosokat szerettünk volna szerződtetni, akik mind játéktudásban, mind emberileg igazi ETO-csapattaggá tudnak válni. Úgy érzem, hogy a két új játékossal legalább olyan erősek leszünk jövőre, mint idén, és a szurkolóink a következő években is hasonlóan sok ETO-sikernek örülhetnek a hazai és a nemzetközi bajnokságokban, kupasorozatokban."

Katarina Bulatovics így indokolta szerződtetését: „Az ETO-val régóta nagy csatákat vívok korábbi csapataim tagjaként, és mindig kiemelkedően erős ellenfélként számoltunk vele. Örömmel csatlakozom tehát ahhoz a klubhoz, amely évek óta Európa élvonalában van, azonban döntésemet nagyban befolyásolta az ETO kívülről is észrevehető csapategysége, összetartása is. A profi körülmények, a kiváló edzésmunka, az élhető város és a szurkolók szeretetének híre szintén eljutott hozzám, bízom benne, hogy a csapatra velem együtt is nagy sikerek várnak.”

Bognár Bódi Bernadett a Dunaújvárosi Kohászból érkezik vissza a klubhoz: „Nagyon örülök, hogy újra győri, és Magyarország legerősebb női csapatának tagja lehetek. A korábbi hat év alatt itthon szép sikereket értünk el az ETO-val, ezek a célok azóta nemzetközi szintre emelkedtek. Izgalommal várom a jövő évi BL-megmérettetéseket, és biztos vagyok benne, hogy ez a szintű játék a fejlődésemet is elősegíti.”

A csapat nyári felkészülésének idén két kiemelt szakasza lesz: július 22-29. között Győrött edzőtáborozik a norvég válogatott, amely mind nekik, mind az ETO-nak hasznos hét lesz. A klub nyári felkészülését egy új tornán való részvétel is segíti, amelynek az ETO lesz a házigazdája. A PwC Handball Fiesta a sportmenedzsmenttel foglalkozó SportConcept Kft. által szervezett nemzetközi kézilabda torna, amely augusztus 23-25. között lesz.

Az eseményről Bognár Nándor, a kft. tulajdonosa tájékoztatott: „A PwC Kézilabda Fiesta célja, hogy minőségi felkészülési lehetőséget biztosítson a legjobb csapatoknak, és méltó nyitánya legyen a Bajnokok Ligája-szezonnak. A nemzetközi tornán részt vesz az RK Krim Mercator, a Vardar Skopje, a Metz, a HC Lipcse, a Rostov-Don és a Győr. Hagyományteremtő céllal rendezzük meg a tornát, és mindezt olyan színvonalon szeretnénk megtenni, hogy a későbbiekben megtiszteltetés legyen a részvétel. Győrt választottuk az esemény helyszínéül, hiszen a kézilabdában ismert és elismert, az infrastrukturális feltételek pedig kiválóak.”