Sterbik visszahozta a Barcát, mégse nyert

2013.06.02. 20:25

A címvédő Kiel az elődöntő elbukása után a harmadik helyet sem tudta megszerezni a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A lengyel Kielce ugyanis 31-30-ra legyőzte a német sztárcsapatot.

A döntőben elképesztő fizikai csata volt az első perctől, az első félidőben inkább a Barcelona dominált - vezetett is félóra után 11-9-re -, a másodikban azonban feltámadt a Hamburg.

16-15-nél először vette át a vezetést, és ekkortól már a katalánok futottak az eredmény után, rendre egy vagy két gólt kellett eltüntetniük. 20-20-szal fordultak a csapatok az utolsó tíz percre.

24-20-nál Sterbik Árpád egyszer még visszahozta a meccsbe a katalánokat, mert ziccert fogott hat perccel a vége előtt - Jansen a nagy rohanás végén nem választott jó megoldást -, így öt góllal nem tudott elhúzni a Hamburg.

Ez a védés kiemelt fontosságú volt, mert a rendes játékidőben 25-25 lett - a katalánok legjobbja, Rutenka egyenlített utoljára -, és jöhetett a hosszabbítás.

Ebben a Hamburg még egyszer összekapta magát, különösen az elődöntőben a Kielnek 11 gólt lövő Duvnjak. Az ő duplájával indult a ráadás ugyanis.

Végül 30-29-re nyertek a németek, akiknek más esélyük nem volt, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában szerepeljenek, mert hazájuk bajnokságában csak az ötödikek lettek.