Csütörtökön kirúgták, hétfőn visszavették

2013.06.07. 12:50 Módosítva: 2013.06.07. 13:02

Május végén leváltotta a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége, június elején, négy nap múlva visszahelyezte tisztségébe a korábbi válogatott játékost, Borsos Attilát.

Borsos így az MKSZ 100 százalékos tulajdonában álló, a közelgő világversenyek rendezésére és lebonyolítására létrehozott kft (HBMP) ügyvezetője maradt. A szövetségi elnökségébe ugyanakkor nem hívták vissza.

„Igazából nem tudom, hogy mi történt pár nap alatt, miért változtatta meg álláspontját a szövetség. Csütörtökön kaptam egy gyomrost, majd hétfőn az értesítést, hogy számítanak továbbra is a munkámra. Csak kapkodtam a fejem. Nyilván ezt a helyzetet lehetetlen nem megtörténtté tenni, nyomot hagyott bennem, de a belső sértettségemet félreteszem, az érzelmi hullámvasútról nem is szeretnék most beszélni, és továbbra is a sportágért fogok dolgozni” – mondta Borsos Attila.

Hozzátette, nem tudja, kit vagy kiket zavar a jelenléte, mert eddig csak pozitív visszajelzéseket kapott, ha megjelent valamelyik kézilabdacsarnokban.

Kifejtette, ezt a céget létre kellett hozni, mert az egyébként is leterhelt szövetségi apparátus nem bírta volna az augusztusi ifjúsági világbajnokság, majd a 2014. decemberi felnőtt női Európa-bajnokság megrendezését. (Utóbbit a horvátokkal közösen rendezzük, már olimpiai selejtezőt érő helyet lehet rajta szerezni.)

„Az előéletemből talán logikusan következett, hogy 3 diploma, 3 beszélt nyelv és vállalatirányítási gyakorlat mellett ezt a pozíciót nekem adták. Meg 30 éve vagyok a sportágban is” – jelentette ki.

„Az IHF maximálisan elégedett volt az előkészületeinkkel. Ez nemcsak egy buliesemény, mert 600 emberről kell gondoskodnia az országnak, beleértve az IHF 60 fős delegátusát is. Több százmilliós költségekről beszélünk. Ugyanaz a menetrend, mint egy felnőtt vb-nél, ha nagyon leegyszerűsítenem a dolgot, egy felnőtt vb-nek ez az egyik előszobája. A horvátok úgy kapták meg a 2009-es felnőtt vb-t, hogy előtte öt vagy hat korosztályos tornát rendeztek. A szövetségnek pedig vannak ilyen távolabbi tervei. A presztízsünknek nagyon fontos, hogy egy ilyen esemény közmegelégedéssel érjen véget, és már csak két hónap van hátra. Hosszú távon pedig még a sportdiplomáciának is jót tehet. Nem akarom persze túldimenzionálni az ifi-vb jelentőségét, de gagyit rendezni egyáltalán nem éri meg” – foglalta össze Borsos.

A hazai szövetség így reagált megkeresésünkre. „ Mivel a magyar kézilabda sport szempontjából kiemelten fontos az augusztusi U19-es vb minél sikeresebb megrendezése, az MKSZ elnöksége úgy döntött, hogy nem eszközöl személyi változásokat a HBMP vezetésében”.