Hajdu pótolja a leukémiás Böhnt a vb-n

2013.07.09. 14:17

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) kedden eldöntötte, a leukémiával hazájában kezelt norvég Karl Erik Böhn helyére átmenetileg Hajdu Jánost nevezi ki szövetségi kapitánynak, akinek feladata, hogy a decemberi világbajnokságra felkészítse a csapatot.

Hajdu János
Hajdu János
Fotó: Huszti István

Böhnnel harmadik lett a válogatott a tavaly decemberi Európa-bajnokságon, a szakvezetőnél utána diagnosztizálták a betegséget. 23 kilót fogyott, nemrégiben hazamehetett, de ismét visszarendelték a kórházba. Szervezetében már nincs rákos sejt, de állandó kezelésre szorul.

Hajdu volt már a női válogatott kapitánya, a 2008-as olimpián például a negyedik lett a csapattal.

Segítője a Böhnnel is együtt dolgozó Siti Bea marad.

"Az első és legfontosabb természetesen, hogy ezúton is jobbulást és gyógyulást kívánjunk Karl Erik Böhnnek, akit várunk vissza, és akiért nagyon szorítunk. A csontvelő-átültetése előtt újabb kemoterápiás kezelést kap, azonban tudjuk, hogy ennek nem az az oka, hogy rosszabbodott volna az állapota, hanem azért kerül rá sor, hogy még jobban felkészítsék a szervezetét a beavatkozásra" - mondta az MKSZ elnöke, Vetési Iván.

"Átmenetileg vállaltam a feladatot, hiszen én is nagyon szeretném, hogy Karl Erik Böhn visszatérjen a női válogatott élére. Nagyon megtisztelőnek érzem a felkérést, amit örömmel vállaltam. A munkaadóm a Magyar Kézilabda Szövetség és a Nemzeti Kézilabda Akadémia, ezért kötelességemnek is érzem, hogy segítsek a jelenlegi helyzetben. Siti Beával régóta ismerjük egymást, emberileg és szakmailag is remek a kapcsolatunk" - mondta Hajdu János.