Jól kezdték az Eb-t a női strandkézisek

2013.07.09. 22:13

  Villámrajtot vett a magyar női strandkézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. A dániai Randersben zajló kontinensbajnokság első meccsén a magyar együttes 2-0-ra verte Lengyelországot, majd az esti összecsapáson ugyancsak 2-0-ra győzött Oroszország ellen. Mindez azt jelenti, hogy Gróz János együttese csoportelsőként várhatja a következő napot. A hatos második helyén Ukrajna áll, megelőzve Oroszországot. A mieink szerdán is két meccsen lépnek pályára: előbb a norvégok, majd a horvátok lesznek az ellenfelek.

„Nem szabad hagynunk, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból ’a magyarok esélyesek típusú nyilatkozatokkal’. Előbb a legjobb nyolc közé jutás a cél, és onnan lépésenként kell haladnunk tovább.” – nyilatkozta Gróz János.

A Világjátékokon induló végleges keretet az Európa-bajnokság után ismerteti a szövetségi kapitány. A nem olimpiai sportágak világversenyét július 25 és augusztus 4 között rendezik meg a kolumbiai Caliban, így a strandkézi-válogatott nem sokat pihenhet. A női csapat legutóbb a 2005-ös duisburgi játékokon szerepelt, akkor ezüstérmet szerzett.

Strandkézilabda Európa-bajnokság, Randers (Dánia)

Nők, A-csoport

Magyarország-Lengyelország 2-0 (18-7; 23-1)

Magyarország-Oroszország 2-0 (18-9; 15-10)