Belgrádig buszozik, onnan repül a Pick Szeged

2013.08.26. 16:43

Kedden utazik el Szkopjébe a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, és szerdán a helyi Metalurg ellen lép pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésén.

A klub a Szeged-Belgrád útvonalat busszal teszi meg, és a szerb fővárosból repülővel megy tovább Macedóniába. A találkozó 19 órakor kezdődik, a visszavágónak vasárnap a Tisza-parti város ad otthont, ugyancsak este 7-kor.

A szegedieknek ez lesz a 107. BL-meccsük, eddig 44 győzelem, 8 döntetlen és 54 vereség a mérleg. 2877 gólt szereztek és 2933-at kaptak.

A Tisza-partiak macedón csapattal egyszer találkoztak, még 2004-ben a Vardarral voltak azonos csoportban. Szkopjéban 24-24-es döntetlen született, míg Szegeden 25-18-ra nyert a hazai gárda. Érdekesség, hogy a mostani keretből Vadkerti Attila és Ilyés Ferenc játszott azon a két meccsen, idegenben Vadkerti 3, Ilyés 2, otthon Vadkerti 2, míg Ilyés 1 gólt szerzett.

Niko Mindegía, Roberto Parrondo és Vladimir Vranjes első hivatalos meccsét játssza majd a Szeged színeiben, és új vezetőedző, Juan Carlos Pastornak is ez lesz az első fellépése.

Amennyiben a Pick megnyeri a párharcot, akkor felkerül a 24-es főtáblára. Ott az ellenfelek: Barcelona (spanyol), PSG (francia), Vardar Szkopje (macedón), Thun (svájci) és a Dinamo Minszk (fehérorosz), Tatran Presov (szlovák), Besiktas (török), AEK Athén (görög) selejtezőcsoport győztese.

Ha a Szeged kikap a selejtezőben, akkor az EHF Kupában a legjobb 32 között folytatja. Ennek a sorsolása október 22-én lesz.