Négy év, hét hónap után legyőzték a Győrt

2013.09.01. 14:25

Hatalmas meglepetéssel kezdődött a női kézilabda NB I. 2013-14-es idénye. A Ferencváros legyőzte a bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győrt. A magyar bajnokságban közel öt éve nem fordult elő az, hogy a Győr vereséget szenvedjen. A Fradi elképesztő elszántsággal, hihetetlen jó védekezéssel, Alena Abramovics emberfeletti védéseivel nyert.

Az első percektől kezdve vezetett a Fradi, utána pedig szárnyalt, kőkeményen védekezett, a kapuban pedig Abramovics szinte mindent védett. Majdnem mindent, olyan 2001 óta nem fordult elő, hogy egy csapat hét gólon tartsa a félidőben a Győrt. Ez akkor is a Fradinak sikerült.

12-7 volt a szünet, aztán a tét, az idegesség és a védekezések miatt is nagyon ritkán este gólok. A Fradi például 11 perc alatt csak hetesből talált be, de Abramovics továbbra is tartotta a lelket a hazai zöld-fehérekben. Amikor már nagyon közel került a Győr, a Fradi mindig képes volt húzni egyet. Öt perccel a vége előtt megint öt gól volt a hazaiak előnye, de jött fel a BL-győztes. Aztán a végén már nagyon közel került a bajnok a bravúrhoz, hogy visszahozza a meccset. De Elek Gábor ekkor is nagyot húzott, időt kért, taktikát adott és Szucsánszki Zita belőtte azt a gólt, amellyel eldőlt a rangadó, a Ferencváros 20-17-re nyert. Négy év és hét hónap után először kapott ki bajnoki meccsen a Győri ETO Audi KC. Az is biztos, Görbicz Anita nagyon hiányzott ebből a győri csapatból.