Új névadó szponzor a veszprémieknél

2013.09.04. 13:38

Öt évre szóló névadó szponzori szerződést kötött a veszprémi férfi kézilabdaklub az MVM-mel. Az NB I-ben címvédő együttes így MKB-MVM Veszprém néven szerepel majd a jövőben. Hajnal Csaba sportigazgató a szerdai sajtótájékoztatón történelmi jelentőségűnek nevezte a pillanatot, mert mint mondta: 36 év után először fordul elő, hogy két ilyen nagy cég támogatja hosszabb távon a munkájukat.

Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette: az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. szponzorálja a csapatot, s az MVM üzleti céljaival egybeesik a klub törekvése, hogy nemzetközi sikereket érjen el.

Szabó Balázs, az MKB ügyvezető igazgatója elmondta, a bank nyolc éve szponzora a klubnak, ez idő alatt kiemelt sikereket értek el együtt, s bár voltak nehéz pillanatai a csapatnak, soha nem volt kérdéses a támogatásuk.

"Ahhoz, hogy Európa legsikeresebb csapatai közé emelhessük a Veszprémet, szükség volt újabb támogató bevonására" - állapította meg.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy a gárda a város egyik "brandje", s örül, hogy a csapathoz fűződő támogatói kör új partnerrel bővült, egy erős gazdasági társaság állt a  klub mögé.

A csapat működtetését részvénytársaság formájában kiszervezték, az adataik nyilvánosak, így tudható, hogy 1,1-1,2 milliárd forint a klub költségvetése - jelentette be Fonyó Károly elnök, aki megjegyezte, hogy ez az európai élklubokéhoz képest szerény, de bízik benne, hogy ezzel is biztosítani lehet a csapat benntartását a kontinens élvonalában.

Nagy László, a csapat jobbátlövője arról beszélt, hogy a játékosok számára is fontos a biztos anyagi háttér, s ezt azzal viszonozzák, hogy minden mérkőzésen tudásuk legjavát nyújtják.

"A csapat képes bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a Final Fourba, ezen keményen dolgozunk" - szögezte le.

Felkai György kérdésre válaszolva elmondta: hamarosan a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának is kiemelt szponzora lesz a cég.