A Győr és az FTC az esélyes

2013.09.27. 14:19

A jövő hétvégén kezdődő női kézilabda Bajnokok Ligája-sorozat esélyesei között tartja számon a címvédő Győri Audi ETO KC-t, valamint az FTC-Rail Cargo Hungariát is Tone Tiselj, az előző idényben elődöntős szlovén Krim Ljubljana vezetőedzője. A tréner az európai szövetség honlapjának adott nyilatkozatában kiemelte, hogy szerinte öt csapat – a Győr és az FTC mellett a norvég Larvik, a macedón Vardar Szkopje és a montenegrói Budusznoszt Podgorica – számít olyan erősnek, hogy esélye van a végső sikerre.

Tiselj szerint a Győr címvédőként eleve nagyon komoly játékerőt képvisel, az FTC ugyanakkor jól erősített, és felépültek a sérültjei. A Larviknak és a Vardarnak ugyancsak erős a kerete, és így sok variációs lehetősége van az edzőknek. A Budusznoszt pedig 2012-ben tudott első lenni, és számítani kell rá most is.

A saját csapatával kapcsolatban kifejtette: nagy probléma, hogy a szlovén bajnokság nem erős. Most is az a kihívás, hogy minél tovább jussanak.

A Krim a svéd Sävehof ellen kezd október 5-én otthon. Ugyanezen a napon a Győr az osztrák Hypo NÖ-t fogadja, míg az FTC a dán Midtjylland ikasti csarnokában lép pályára az első fordulóban.