Görbiczék agyonverték a Hypót a BL-ben

2013.10.05. 20:37
A címvédő Győri Audi ETO KC kiütéses, 41-22-es győzelmet aratott a vendég osztrák Hypo NÖ felett a női kézilabda Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásának nyitómérkőzésén.

A győriek egy régi ismerőst fogadtak, a nyolcszoros BL-, illetve BEK-győztes osztrákok azonban az utóbbi években meg sem közelítik azokat az eredményeket, amelyeket a kilencvenes években értek el. A világklasszis irányító, Görbicz Anita sérülése rendbejött, így vállalta a játékot.

Remekül kezdett az ETO, a 9. percben, 5-2-es vezetésénél kénytelen volt időt kérni a rivális edzője. Semmit sem változott azonban a játék képe, negyedóra sem telt el, és már 10-3 volt az állás, köszönhetően a jó védekezésnek és a gyors indításoknak. A félidőre kétszámjegyűvé vált a különbség Görbicz időn túli büntetőjével.

A továbbiakban is örömjátékot mutatott be a magyar csapat, ezzel nagy csapást mért az egykor szebb napokat látott Hypóra, amely ilyen arányú vereséget még soha sem szenvedett a BL-ben, illetve a BEK-ben.

A győriek jövő szombaton Nagybányán lépnek pályára. A másik magyar BL-szereplő, a FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap kezd a dán Midtjylland ikasti otthonában.

Eredmény:

A csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC-Hypo NÖ (osztrák) 41-22 (21-11)