Rekord: 44 veszprémi gól a kézi BL-ben

2013.10.10. 20:34

Harmadik Bajnokok Ligája mérkőzésén az ukrán Zaporizsját fogadta a magyar bajnok MKB Veszprém, és rögtön az elején tudatta az ellenféllel, itt emberfelettit kell nyújtania, hogy meglepetést okozzon. Az első fordulóban a Löwen othonában döntetlent játszott (31-31), majd hazai pályán legyőzte a Zágrábot. (31-30)

A veszprémi villámrajt után, 7-3-nál, a nyolcadik percben rögtön időt kért az ukrán edző, de a vendégcsapat olyan zavarban volt, hogy eggyel többen mentek fel a pályára, mint szabadott volna.

12-9-nél volt talán utoljára szoros a meccs, a félidőre már 20-13 lett, Nagy László pontosan lőtt, ha passzolt, Gulyás volt ziccerben a szélen, aki szintén megtalálta Stochl gyenge pontjait a lábai között, vagy a feje felett.

Sulic beállóból volt hibátlan, és ugyan Ilicsnek nem ment a játék, ezúttal egyáltalán nem hiányoztak a góljai. A félidő végére Ruesga elhajlásos lövései mentek élményszámba.

A második félidőben már csak az volt a kérdés, hogy meglesz-e a negyven gól – már az 58. percben megvolt -, és mivel az ukránok nem lassítani akarták a játékot, hanem partnerek voltak a rohanáshoz, így nem kerülhették el a súlyos kiütést.

Amit feltétlen ki kell emelni: Gyene Norbert bemutatkozhatott nemzetközi meccsen, három gólt lőtt a balkezes szélső, az utolsót kínai figurából.

Az ukránok, amikor már érezték, esélyük sincs: a komikumba menekültek. Bermuda nadrágos, pocakos kapust hoztak be (Sapun), míg amikor hetest kaptak, annyira cselezett Semikov, hogy oldalra pattant ki a kezéből a labda, és csak azért nem lett bedobás, mert ott állt egy magyar.

44-27 lett a vége.

A Veszprém a következő fordulóban, jövő vasárnap Zágrábban lép pályára.
Szombaton játsszák: Szanktpetyerburg (orosz)-Croatia Zagreb (horvát) 14.00, Celje (szlovén) - Rhein-Nackar Löwen (német) 16.30
Az állás: 1. Veszprém 6 pont/3 mérkőzés, 2. Zaporizzsja 3/3, 3. Celje 2/2 (50-46), 4. Zagreb 2/2 (54-52), 5. Rhein-Neckar Löwen 1/2, 6. Szanktpetyerburg 0/2