no

BL-győztest vert a Fradi

2013.10.13. 19:34

A Ferencváros valamelyest helyrehozta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, az első fordulóban, a dán Midtjylland elleni szégyenteljes vereséget. A második körben a 2012-es BL-győztes, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica volt a vendég Dabason, nagyon szoros meccsen nyert a Ferencváros.

Abramovics védésével, majd Tomori Zsuzsa góljával kezdődött a meccs. Utána Kovacsicz Mónika két gólja következett szélről, majd Zácsik Szandra két nagyon jó átlövése, és ezzel a 8. percben 5-3-ra vezetett a Fradi. Sajnos a montenegróiak is jól lővöldözték a szélről a gólokat, majd a 12. percben a vezetést is megszerezték.

Innentől kezdve döntetlen közelben állt a meccs, leginkább a montenegróiak vezettek egy góllal, mi pedig rendre egyenlítettünk. Az utolsó tíz percre 9-9-cel fordultak a csapatok. A Fradi még 12-10-re elhúzott, de aztán 13-13 lett az első harminc perc vége. Kiegyenlített csata volt, két közel egyforma tudású csapat meccsén a bírók is korrekt módon fújtak, egyik csapat sem tudott ellépni.

A 25. percben volt először három gól a különbség, a Ferencváros vezetett 17-14-re. Pena már támadásban is bent volt a zöld-fehéreknél, a kapuban pedig Szikora Melinda védett. Ennek ellenére a 46. percben megint utolérte a Fradit a Buducsnoszt, Elek Gábor egyből időt is kért.

A hajrára, vagyis az utolsó kilenc percre úgy értek a csapatok, hogy Tomori egy fantasztikus felső sarkos góljával 25-23-ra vezettünk. Szucsánszki kiállítás miatt emberhátrányba is kerültünk. Tomori így is gólt lőtt, Szikora pedig elképesztő nagyokat védett, olyan is akadt, amikor a fejével, vagy inkább az arcával. Szerencsénk is volt, az addig hibátlan Mehmedovics ziccerből lőtt kapufát.

Az utolsó három perc arról szólt, hogy a montenegróiak sietteték a támadásokat, amelyekbe természetesen több hiba csúszott, Zácsik Szandra pedig éppen 100 másodperccel a vége előtt belőtte a 27. gólunkat, ami gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Azért az utolsó pillanatokig izgalmas maradt a csata, a 60. percben mindkét edző kikérte idejét, a montenegrói csapat a minimális vereségre dolgozott, de a vége 27-25 lett ide. Nagyon jó meccsen megérdemelten nyert a Fradi.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 27-25 (13-13)
A magyar csapat legjobb dobói: Tomori 7, Kovacsicz 6, Zácsik 5
Szombaton játszották: Lublin (lengyel)-Midtjylland (dán) 24-25
Az állás: 1. Midtjylland 4, 2. Podgorica 2 (56-46), 3. FTC 2 (50-45), 3. Lublin 0