Az FTC gyakorolt, 15 góllal nyert a BL-ben

2013.10.20. 15:39
Az FTC különösebb erőlködés nélkül 15 góllal, 40-25-re verte a női kézilabda Bajnokok Ligájában a lengyel Lublint.

Az FTC-nek kötelező volt a győzelem. Egyrészt a Lublin még sohasem nyert Magyarországon kupameccset, és edzőjük bevallása szerint is még csak tanulják a BL-t, másrészt a Fradinak a csoportból való továbbjutás miatt is nagyon kellett a két pont.

A Lublin jó rajtot vett, az első gól a lengyeleké volt, többször is vezettek, de a lendületük csak az első öt percig vitte őket, 5-4-re még vezettek, de utána átvette a Fradi az irányítást.

Tomori akadály nélkül mehetett kapuig, majd Vérten Orsolya gólja 7-5-nél lélektani fordulatot is hozott. Az FTC egyre könnyedebben szerezte a gólokat. 9-5-nél a Lublin időt is kért, de nem sikerült rendeznie a védelmét, a magyar csapat indításból is remekelt.

A négygólos különbség azonban nem tudott növekedni, Elek Gábor meg is érezte, hogy csapata nem koncentrál eléggé, ezért 12-8-nál ő is időt kért. Ezután már kijött az igazi fölény, 20-12 lett az állás a félidő végén.

A második félidő elejét megint lazára vette a Fradi, három Lublin-gólra sem volt válasz. Csak tíz perc után kezdett újra felpörögni a hazai csapat, és tudta visszaállítani a nyolcgólos különbséget. Az FTC-t Kovacsicz húzta, a szélső nyolc gólt dobott, és a másik oldalon Vérten is remekelt. Pena megdobta 100. BL-gólját.

A 50. perc után teljesen szétesett a Lublin, már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség. A Fradinak az is belefért, hogy kipróbálja tapasztalatlan játékosait is, az utolsó hetest a 18 éves Kocsis Ágnes dobhatta.

Női BL, 3. forduló:

B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Lublin (lengyel) 40-25 (20-12)
a magyar csapat legjobb dobói: Kovacsicz 8, Tomori 7, Pena 5, Vérten 5, Zácsik 5