A követhetetlen veszprémi támadások a Croatia Zagrebet is kikészítették

2013.10.20. 19:54
A Veszprém továbbra is százszázalékos a kézilabda Bajnokok Ligájában. Csoportmérkőzésén simán verte idegenben a Croatia Zagrebet. Négy meccs után vezeti csoportját.

Remekül nyitott a Veszprém, az első zágrábi támadást kivédekezve Gulyás szerzett vezetést, majd Ilics és Nagy László növelte az előnyt, miközben Alilovic is bemutatkozott egy szép védéssel (0-3). Az első horvát gólt az ötödik percben Stepancic szerezte, és a hazai csapat fel is zárkózott 4-5-re, de a Veszprém nem engedte közelebb, látványos játékkal megbénította ellenfelét.

Chema Rodriguez kiválóan irányított, Suliccal dobatott okos gólt, és Nagynak is jól ment a játék, 10-11 méterről eleresztett átlövései rendre találtak, első négy kísérletéből mind bement, de cseles, hátmögötti passzal indította Iváncsik Tamást, aki szélről vette be a kaput.

Ha a horvátok el is jutottak a Veszprém kapujáig, akkor a nagy formában lévő Alilovic hárított, 67százalékos volt a védési mutatója. A zágrábiak 12 percig képtelen voltak betalálni, Maric szakította meg a rossz sorozatot (5-11). Ezután már sűrűbben lőtték a gólokat, emberelőnyből és hetesből, de a szintén jó formában lévő Dzsamali átlövéseivel még nőtt is a veszprémi előny. Nagy utolsó pillanatban megeresztett lövésével 8-15-tel zárult az első félidő.

A második félidő elején egyik csapat sem tudott hatékonyan védekezni, de a támadásban a Veszprém továbbra is előnyben volt, Nagy mellett Ilics próbálkozott messziről, és a két szélső Iváncsik és Gulyás is betalált (12-21). A gyors labdajáratásra és a figurákra képtelen volt reagálni a Zagreb, kiderült, egészen más szinten van a két csapat, a Veszprém nem véletlenül számít favoritnak. Felállt falhoz és nyitott védekezéshez is pillanatok alatt idomult, szinte már gálameccset idézett, ahogy keresték egymást labdákkal Nagyék. A falból Sulic is többször jó ütemben vált le, és lőtt fontos gólokat.

Már tízgólos is volt az veszprémi előny, és hiába mutatott be újabb bravúrokat Alilovic a horvátok is sorra dobták a gólokat (19-27).

A 21.percben Such Timuzsin talállatával újra tízgólos (19-29) lett a különbség, a védőjátékos utoljára két és fél éve dobott gólt BL-ben, most pedig egy meccsen hármat vágott. A Veszprém már 12-re is vezetett, de még küzdött a Zagreb, végül Dzsamali utolsó másodperces góljával 11-gyel nyert (22-33).

férfi BL, A csoport, 4. forduló:
Croatia Zagreb (horvát) - MKB-MVM Veszprém 22-33 (8-15)
Az állás: 1. Veszprém 8 pont, 2. Rhein-Neckar Löwen 5, 3. Celje 4 (107-103), 4. Croatia Zagreb 4 (111-109), 5. Zaporizzsja 3, 6. Szanktpetyerburg 0
A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.