Csak a tisztes helytállásra volt erő

2013.11.02. 18:08

Telt ház, majdnem hatezer néző előtt rendezték a debreceni meccset, és bár a két válogatott azonos csoportban szerepel majd a januári Európa-bajnokságon, mégis sikerült idecsábítani a spanyol válogatottat.

Császár Gábor lőtte a meccs első gólját, de a spanyolok folyamatosan két-három góllal vezettek. A mieink egyetlen pillanatra sem veszítették el a fonalat, üldözték a világbajnokot, a 10. percben 5-4-re jöttünk fel a Kosstuh-szakállt növesztő Császár nagyszerű átlövésgóljaival. 10-10-nél sikerült utolérni a spanyol válogatottat, aztán Lékai nagyszerű góljaival, Tatai emberfeletti védéseivel is csak megközelíteni sikerült az ellenfelet, a szünetben döntetlen volt az állás.

Partiban voltunk a világbajnokkal, néha vezettünk, de többnyire döntetlen közelében álltunk, vagy a spanyolok egy-két góllal vezettek. Dolgoztunk keményen, Tatai Péter helyére a második félidő  közepén Mikler Roland jött a magyar kapuba.

Miközben a támadójátékunkban egyre több volt a hiba, a spanyol csapat főleg gyors indításokból fokozatosan kezdett elhúzni, az utolsó tíz percre már öt gól volt az előny oda. A későbbiekben sem csökkent az ellenfél lendülete, 27-21-es spanyol vezetésnél Mocsai Lajos szövetségi kapitány időt kért, de a különbséget már alig tudta csökkenteni a magyar együttes.

Magyarország-Spanyolország 24-29 (13-13)