Újabb 80 milliós támogatás a győri kéziseknek

2013.11.08. 11:48

Idén eddig mintegy 100 millió forinttal támogatta Győr önkormányzata az Audi ETO KC női kézilabdacsapatát; ezt toldotta meg most a pénteken jelképesen átadott 76,2 millió forinttal - mondta el az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester.

A városvezető emlékeztetett arra: az első csapatot és az utánpótlásképzést támogatják. Szavai szerint a komoly és fejlődő helyi sportélet egyik ékköve a női kézilabda, a csapat pedig fantasztikus eredményt nyújtott az utóbbi években.

„Úgy gondolom, hogy megérdemli a női kézilabdacsapat, és azt kívánom mindnyájunknak, hogy az elkövetkezendő időben legalább olyan szívvel-lélekkel, tudással küzdjenek, és nyerjék meg a mérkőzéseket, mint eddig, még úgy is, ha tudjuk, hogy elég sok sérült van most a keretben – tette hozzá Borkai, reményét fejezve ki, hogy pár hónap múlva egy teljes csapattal tudják folytatni ott, ahol abbahagyták”.

Kelecsényi Ernő klubelnök a sajtótájékoztatón arra emlékeztetett: Győr városa első és legrégebbi támogatójuk, ez a kapcsolat pedig az évek során a kölcsönös bizalom alapjára került, pozitív hatásait pedig nap mint nap érzik a csapat tagjai.

Az együttes jó szereplése mellett fontosnak nevezte, hogy „széles bázisról indulva minél több gyereket tudjunk sportolásra nevelni”, és eljuttatni oda, hogy értékrendjében megfelelő helyre kerüljön a tanulás mellett a sport is. A végcélok közé tartozik, hogy az itt nevelkedő fiatalok közül sokan az Audi ETO KC játékosaivá váljanak majd - tette hozzá.

„Azok a szakemberek, akik a klubnál dolgoznak, garanciát jelentenek arra, hogy ez a támogatása helyére is kerül” – jelentette ki a klubelnök.