A BL-kiesés szélén a Fradi

2013.11.09. 20:33
A középdöntőbe kerülésért harcoló FTC 26-25-re kikapott a dán Midtjyllandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában Dabason, így a továbbjutáshoz pontot kell szereznie egy hét múlva Podgoricában.

A két csapat a nyitányon már találkozott, október 6-án a dánok 32-23-ra nyertek, ez az eredmény alapvetően befolyásolja a ferencvárosiak további szereplését. Szombaton az volt a cél, hogy a lehető legnagyobb különbséggel győzzön Elek Gábor csapata, mivel a montenegrói Buducsnoszt Podgorica is tartja a lépést.

Eleinte fej fej mellett haladtak, a 17. percben 5-6-nál időt kért a hazaiak edzője. Ez nem hozott jelentősebb változást a játékban, sőt, mivel sorozatban hét gólt lőtt, a szünet előtt meglépett a Midtjylland.

A folytatásban is magabiztosan őrizték megnyugtató előnyüket a vendégek. Az utolsó negyedórában minden erejét összeszedte az időközben Zácsikot sérülés miatt elveszítő FTC, fel is zárkózott egy gólra, ám ez is kevés volt a nagy kedvvel játszó dánok ellen, akik ezzel bebiztosították a középdöntős helyüket. Tomori időn túli szabaddobását Englert kapus a kapufára tolta.

Elek Gábor: „Nem bírtuk el annak a tudatát, hogy hét góllal kell nyernünk. Csak az utolsó negyedórában kéziztünk úgy, ahogy kellett volna. Számomra is talány volt, miért voltunk ennyire görcsösek, látszott, amikor lekerült a teher, akkor tudtunk jól játszani. Az elsőre is látványos, hogy rengeteg kimaradt helyzetünk volt, még akkor is, ha ennek a dán csapatnak eddig nem nagyon lőttek 25 gólt."

Tomori Zsuszsa: „Nagyon sok ziccert kihagytunk, 9-6-nál még azt hittem, hogy jók leszünk, addig mintha lett volna türelmünk játszani, aztán rohantunk a saját butaságunk után. Nagyon rosszak voltunk átlövésből és gyors gólokat kaptunk, ugyanazokat a hibákat követtük el, mint Dániában. De nem szabad ebbe a vereségbe beletemetkezni, mert akkor elbúcsúzhatunk a továbbjutástól."

A Fradi jövő vasárnap Podgoricában zárja a csoportkört, akkor jutnak tovább, ha pontot szereznek. Ellenkező esetben átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

Eredmények

Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Midtjylland (dán) 25-26 (10-13)
Lublin (lengyel)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 22-30 (12-13)
    Az állás: 1. (és már továbbjutott) Midtjylland 8 pont, 2. Podgorica 6 (127-104), 3. FTC 6 (141-132), 4. Lublin 0
    Vasárnap:
    A csoport:
Baia Mare (román)-Thüringer HC (német), Nagybánya, vasárnap 17.00
Hypo NÖ (osztrák)-Győri Audi ETO KC, Maria Enzersdorf, vasárnap 20.05
    Az állás: 1. és már továbbjutott Győr 8 pont, 2. Hypo NÖ 4, 3. Thüringer HC 2 (106-120), 4. Baia Mare 2 (94-115)

    A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

A Vác hétgólos győzelmet aratott a vendég VOC Amsterdam ellen a női kézilabda EHF Kupában, a 16 közé jutásért zajló párharc első felvonásán.  A visszavágót jövő szombaton rendezik Hollandiában.


    Női EHF Kupa, a 16 közé, 1. mérkőzés:
Ipress Center-Vác - VOC Amsterdam (holland) 25-18 (16-7)