Még ketten reménykednek a továbbjutásban

2013.11.11. 09:21

Hat hely elkelt a nyolcas középdöntőben a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportköre előtt. A mezőnyben egyedüliként százszázalékos és már csoportgyőztes, címvédő Győri Audi ETO KC mellett a dán Midtjylland, a szlovén Krim Ljubljana, a svéd Sävehof, a macedón Vardar Szkopje, valamint a norvég Larvik biztos továbbjutó.

A fennmaradó két hely egyikére pályázik az FTC-Rail Cargo Hungaria, amelynek vasárnap mindenképpen pontot kell szereznie a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában, máskülönben csak csoportharmadik lesz, és átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

A győri érdekeltségű négyesben az osztrák Hypo NÖ, a romániai Baia Mare és a német Thüringer HC harcol a második helyért. A legnehezebb helyzetben a nagybányai klub van, mert egyrészt Győrben lép pályára, másrészt a legrosszabb a gólkülönbsége.

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe. A BL középdöntőjében két csoportra osztják a nyolc együttest, mindkét csoportba két-két csoportgyőztes és -második kap besorolást úgy, hogy a mostani ellenfelek elkerülik egymást.